Стотина души се събраха пред Съдебната палата в София на

...
Стотина души се събраха пред Съдебната палата в София на
Коментари Харесай

И в София се събра протест в защита на арестувания пловдивски лекар

Стотина души се събраха пред Съдебната палата в София на митинг в отбрана на доктор Иван Димитров,, който бе арестуван откакто простреля смъртоносно мъж, влезнал в дома му, с цел да го обере, съобщи организация " Фокус ". По-рано през днешния ден огромен митинг се организира в Пловдив, откъдето е лекарят.

Демонстрацията през днешния ден бе проведена посредством обществените мрежи. Протестиращите упорстват лекарят да бъде освободен, защото съгласно тях е направил убийството при самоотбрана.

Те желаят и да се промени наказателното законодателство, като се вкара различен правилник за самоотбрана. Затова се събира подписка, която да бъде изпратена до министър-председателя, ръководителя на Народното събрание и министъра на правораздаването.

 И в София се събра митинг в отбрана на задържания пловдивски доктор
© Анелия Николова

Със флагове и плакати с надписи " Аз поддържам доктор Димитров " и " Дълг на всеки човек е да пази фамилията си " протестиращите препречиха придвижването на трамваите по бул. " Витоша ".
Според първичната информация в нощта на 2 март Иван Димитров опитал да задържи влезлия в дома му мъж, само че бил ранен с нож. Последвал е изстрел, а крадецът умира на улицата. Убитият е с 9 присъди за обири. Лекарят не е имал позволение за оръжие. По повдигнатото му обвиняване в ликвидиране законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР