Стопкадри Нова ТвОранжерийният производител Атанаска Бялкова обяви защо не подкрепя

...
Стопкадри Нова ТвОранжерийният производител Атанаска Бялкова обяви защо не подкрепя
Коментари Харесай

Оранжериен производител: Български домат на пазара няма

Стопкадри Нова Тв

Оранжерийният производител Атанаска Бялкова разгласи за какво не поддържа митинга на зърнопроизводителите и подписания меморандум с държавното управление.

Да, не поддържам митингите на зърнопроизводителите. Нашият отрасъл ще се раздели на две тъкмо поради това. Не ми харесва, от 17 години политиката е сбъркана, още от тройната коалиция, отпреди присъединителните ограничения. Когато България се причисли към Европа, още от този момент парите от Европа се насочиха главно към зърнопроизводители, сподели за Нова Тв тя.



17 години аз се занимавам с оранжерийно произвеждане, нямате си на визия какъв брой нерви и какъв брой адреналин съм изхабила, да се занимавам с министри, със заместник-министри. Основният проблем е с пазарите, значи постоянно сме били подкопавани. От началото беше от Гърция, сега ние сме третаjd страна в света, която внася домати от Турция. Български домат няма и когато хората се чудят за какво е безценен доматът или краставицата, това е тъй като ние нямаме лично произвеждане, добави Бялкова.

Ако зависи от мен, във вчерашния меморандум трябваше да има по-голямо подкрепяне за оранжерийното произвеждане, тъй като при нас разноските са в пъти, пъти от зърнопроизводителите и до момента всичките тия държавни управления, които са били, са ни пренебрегнали. Трябват ни газ, торове, електричество, по тази причина в един миг краставицата беше 7 лв.. Другата причина, е че няма задоволително краставица в България, защото вносът към този момент дефинира каква е цената, а не, ние, оранжерийните производители сред нас, както беше, сподели още Атанаска Бялкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР