Стопкадри Нова ТвНиколай Василковски направи дългосрочна прогноза за времето.Преди това

...
Стопкадри Нова ТвНиколай Василковски направи дългосрочна прогноза за времето.Преди това
Коментари Харесай

Синоптик: Задава се притеснителен пик на жегата, живакът удря 44 градуса

Стопкадри Нова Тв

Николай Василковски направи дълготрайна прогноза за времето.

Преди това той се върна към вчерашната гръмотевична стихия в Бургас.

2000 мълнии са паднали за час и половина там, като една от тях удари дете и в този момент лекарите се борят за живота му, означи той.



При такива гръмотевични стихии би трябвало по най-бързия метод, в случай че сме покрай вода, да се изнесем по-далече от водата. Ако пък сме във водата, напряко сме като гръмоотвод, съобщи още по Нова Тв Василковски.

Последният добави, че в идващите дни се чакат горещина, горещина и тук-таме гръмотевични стихии.

В събота в този момент чакаме стойности към и може би малко над 40 градуса в Пловдив, пазарджишкото поле, Сандански и централните елементи на Дунавската низина, сподели синоптикът.

Следващия пик, който е по-притеснителен, е сряда-четвъртък другата седмица. Даже жегата стартира още от вторник, само че действително в сряда се чакат най-високите температури – 44 градуса в централната част на Дунавската низина в сряда-четвъртък, добави Ники.



Разбира се, най-вероятно тези прогнози малко ще се успокоят, само че все по този начин ще останат 42-43 градуса с доста огромен възможност в обичайно най-топлите елементи, посочи той.

Последва въпрос на Виктор Николаев: Виждам мнение и на твои сътрудници, че характерното тази година е доста дългият интервал от горещите дни. Не са два-три, а повече?

Дългосрочната прогноза е, че това ще продължи с изключение на до края на този месец и през август, не чак с такива пикове, само че все по този начин горещо и задушно. Като споделям задушно, може би прави усещане на всички, че нощем е много тежко да се спи, в случай че човек не е пуснал някакъв климатик. Температурите са към 25,26 градуса през нощта. Това е същинско изтезание да спи човек, добави Василковски.

В типично собствен жанр Николаев реши да приключи прогнозата за времето с откъс на един от учените, който световно следи измененията в климата.

Това е най-хладното лято до края на вашия живот. Сигурно ще ни го каже и следващата година, това демонстрира статистиката на температурите, съобщи Виктор Николаев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР