Стопкадри Нова ТвКлиматологът Симеон Матев обяви, че предстоят сериозни горщини,

...
Стопкадри Нова ТвКлиматологът Симеон Матев обяви, че предстоят сериозни горщини,
Коментари Харесай

Климатолог: Очакваме температури над 40 градуса в четвъртък и петък

Стопкадри Нова Тв

Климатологът Симеон Матев разгласи, че предстоят съществени горщини, само че посочи, че до чупене на върхове и температури, които не сме измервали, е малко евентуално да се стигне.



„ Предстоят към 8-9 дни с рисково високи температури от порядъка на от 32-33 градуса в по-хладните места до 40-42 градуса в най-горещите точки. В някои от дните има опция за съответния ден да има връх, само че безусловно върхове надали ще има “, съобщи за Нова Тв Матев.

„ Обръщам внимание на това, което се случи през вчерашния ден. Защо гледаме Алжир, Мароко и Тунис, тъй като въздухът, който сега към този момент се придвижва над югоизточна Европа, се е зародил точно в тези региони. Вижте какви оптимални температури има през вчерашния ден. Например в Алжир е 49 градуса, което е  рекорд за за обитаемото място там. Въздухът, който се придвижва към южните елементи на Италия, ще доближи до над. В момента част от този въздух ще увеличи температурите с към 6-7 градуса, по отношение на миналите дни. Ако през вчерашния ден в страната бяха сред 33 и 35 градуса, то в четвъртък чакам сред 36-41, най-много до 42 градуса “, сподели още Матев.



„ Температури от 40 е градуса ще имаме в четвъртък, допустимо е да имаме и в петък, само че единствено в югоизточна България. След това в събота и неделя ще имаме къса пауза, след което другата седмица още веднъж по този начин много високи температури ще има от порядъка на 35-40 някъде докъм четвъртък, петък идната седмица. Високите температури ще основат и риск от пожари “, добави Симеон Матев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР