Стопкадри Нова ТвИзпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Николай

...
Стопкадри Нова ТвИзпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Николай
Коментари Харесай

Шеф на търговците: Няма да водим преговори с властта за таван за надценките на храни

Стопкадри Нова Тв

Изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Николай Вълканов разгласи, че няма да договарят със служебния кабинет за таван от 10 % надценка за главните групи храни.



„ Такава мярка би навредила на конкуренцията сред търговците в страната. От тази позиция няма по какъв начин търговци да вземат участие в подобен вид диалог с държавното управление, тъй като биха нарушили законът за конкуренцията. Освен това би трябвало да се направи една оценка, и това също сме го коментирали, и какъв тъкмо резултат би постигнала такава мярка и какви биха били вредите от нея, тъй като по този начин и не стана ясно от тази наценка единствено за огромните търговски вериги ли ще бъде или ще бъде и за всички търговци “, сподели за Нова Тв Вълканов.



„ И в двата случая това не е окей за за конкуренцията. Ако приемем, че огромните търговски вериги с известни усложнения ще съумеят да се оправят с една такава мярка, то какво ще създадат десетки хиляди дребни търговци и дребни магазини, в случай че за тях това е наложително. Това основава конкурентно преимущество за огромните вериги по отношение на дребните търговци, което не е окей по никакъв метод. Няма да изпъллним сходна мярка за таван на надценките, в случай че я наложат, ще апелираме “, добави Николай Вълканов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР