Стопкадри Нова ТвБившият военен аташе и бивш посланик на Израел

...
Стопкадри Нова ТвБившият военен аташе и бивш посланик на Израел
Коментари Харесай

Бивш посланик на Израел в България от фронта: Подготвяме се да унищожим напълно „Хамас“

Стопкадри Нова Тв

Бившият боен аташе и някогашен дипломат на Израел в България бригаден военачалник от запаса Шаул Камиса Раз е мобилизиран на фронта на север сега.

Пред Нова Тв той описа за ужаса.

Ето част от това, което сподели Шаул Камиса Раз:



„ За офанзивата на 7 октомври разбрах в 7 часа сутринта, когато отбелязвахме празника Сукот. Веднага отпътувах самичък за частта, в която аз послужвам на север. Заминах самичък, без никой да ме е викал.

За мен тази офанзива бе изненада, поради повишението на качеството на живото в линията Газа. „ Хамас “ се възползва паралелно от това, че се намираме в празник в събота и всички си почиваме, и стартира тази ужасяваща офанзива.

„ Хамас “ не могат да съществуват независимо като военна организация, както и „ Ислямистки джихат “. Те са подкрепени мощно от Иран, от разнообразни фактори от Иран. Тяхното нахлуване безспорно е направено в съдействие, тук е имало извънредно професионална поддръжка, която са получили и единствената страна, която може да окаже толкоз професионална и проведена поддръжка е Иран.



Сега се намираме в комплицирана действителност и се приготвяме с всички благоприятни условия по въздух, вода и суша, с цел да ударим всички командни и военни центрове на „ Хамас “. Просто да ги унищожим изцяло. Целта е наличието на “Хамас “ в линията Газа да завърши.

През годините Израел постоянно е търсел по умерени измерения на спора, само че не получаваме същото предпочитание и няма нужната мотивация за самостоятелност от двете страни.

Цената, която Израел заплати, е доста тежка. Над 1300 убити и над 4000 ранени. Това е действителност, която Израел не би могъл да одобри. Това не е война сред две страни, това е чиста форма на гнет и в случай че го оставим, той ще се развие против Израел и други европейски страни. Ние сме подготвени да поемем риска да поемем този спор, стараейки се да не нараняваме почтени хора от другата страна. За разлика от „ Хамас “, които не се тормозят за сигурността на своите жители и ги употребяват като жив щит, с цел да се предпазят от стрелбата на израелската войска. Ние предизвестяваме преди всяка офанзива, предизвестяваме почтените, с цел да няма почтени жертви. Не мисля, че има друга войска в света, която да го прави “.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР