Стопкадър Нова ТвДомашното насилие у нас се увеличава.От началото на

...
Стопкадър Нова ТвДомашното насилие у нас се увеличава.От началото на
Коментари Харесай

ПР експерт: 12 жени загубиха живота си след домашно насилие, това е брутален проблем

Стопкадър Нова Тв

Домашното принуждение у нас се усилва.

От началото на годината 12 дами са изгубили живота си от техни интимни сътрудници или съпрузи.

Всяка трета българка от 18 до 29 години е жертва на принуждение, а сигнали за такова подават и мъже, които се се нараснали с 10 %.

В Парламента гласоподаваха измененията в Закона за отбрана от домашно изпитание, само че биха ли свършили по-добра работа предвид на настоящата правна уредба.

Своята позиция по тази наболяла тематика изрази ПР специалистът Зорница Миткова.

Това е една добра вест, само че закъсняла с новия законопроект. Това трябваше да се случи доста по-отдавна и през днешния ден аз виждам няколко пласта тук. Първо, какъв брой по-малко ще се случи това принуждение и даже когато се стига до гибел, за жалост в случай че има подобен закон, мощно се надявам да са по-малко. С 12 жертви от началото на годината, предходната не знам какъв брой бяха, доста е назрял казуса, просто е жесток, сподели в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Миткова.

От друга страна човек, който прави подобен вид домашно принуждение над дами, той замисля ли се какви биха били следствията сега, в който прави това. Затова ми се коства доста по-важно да се работи в посока предварителна защита и в действителност мъжете и насилниците, било то и дами, против които се подават сигнали, първо обществото да е интензивно, съседите да са дейни, жертвите са дейни и да подават сигнали, и да се работи с по някакъв метод с хората, които също подават тези сигнали, с цел да не се стига до последна степен и към този момент да приказваме кой какъв брой години присъда ще получи, изясни още Зорница Миткова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР