Стопкадър Нова ТвАтмосферата в страната все още е нестабилна и

...
Стопкадър Нова ТвАтмосферата в страната все още е нестабилна и
Коментари Харесай

Лора Георгиева: Започват бури, не стойте на открито

Стопкадър Нова Тв

Атмосферата в страната към момента е нестабилна и до края на деня още веднъж ще се развива купеста дъждовна облачност. На доста места ще паднат дъждове, съпроводени и от гръмотевици, а по-силни ще се бурите в Централна и Източна България, като за пет области е в действие жълт код за рисково време. Бъдете деликатни и избягвайте престой навън по време на гръмотевичните стихии, сподели по Нова Тв синоптичката.

Температурите през днешния ден са с много приятни стойности, като оптималните доближават от 26, 27 до 33, 34 в югоизточните региони. През нощта дъждовете ще спрат и до сутринта съвсем на всички места ще се обясни. Утрешният ден ще премине с доста слънце и доумерен западен вятър, краткотрайно заоблачаване ще има следобяд при Родопския масив, където въпреки всичко не е изключено да превали за малко. Гръмотевични стихии обаче не се чакат, а температурите ще бъдат от 27 до 32, 33 градуса, добави Лора.

Въпреки че първият есенен месец стартира, Черноморието към момента предлага прелестни условия за плаж и на следващия ден времето ще бъде слънчево и прелестно, с ветровит морски бриз в следобедните часове. Температурата на въздуха ще доближава към 30 градуса, водата е с приятните 26, 27 градуса. С много слънце ще премине денят и в планините, а следобяд въпреки всичко ще има и облаци, само че възможност за къси превалявания ще има основно в Рило-родопския масив. Температурите в планинските курорти ще доближават към 20 градуса, а вятърът ще е слаб от Север, добави брюнетката.

Първите почивни дни на септември ще ни предложат прелестно време с условия за туризъм в планината. Ще бъде слънчево и умерено, с дневни температури, достигащи към 30 градуса. В понеделник облаците ще се усилят и на доста места ще превали и прегърми, а във вторник и сряда ще духа сдържан северен вятър и температурите ще се намалят. Повече облаци и валежи ще има в източните региони, а в западните и централните ще е слънчево, сподели още Лора Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР