Стопкадър България Он ЕърПредстоят първите за годината протести.Два сектора заявиха

...
Стопкадър България Он ЕърПредстоят първите за годината протести.Два сектора заявиха
Коментари Харесай

Задават се протести и блокади в столицата

Стопкадър " България Он Еър "

Предстоят първите за годината митинги.

Два бранша обявиха подготвеност за протестни дейности и да дадат звук за първата протестна вълна за 2024 година.

Първата проява ще бъде в четвъртък, когато трафикът в столицата ще е неподвижен поради митинг на градския превоз. Шофьори и ватмани в столичния градски превоз настояват, че работят за смешни пари, а работата им е виновна. Искат 30% по-високи заплати, написа.

" Заплатите са дребни, стартовата заплата е малко над 1000 лева, което е незадоволително ", споделя пред " България Он Еър "  Стоян. Той работи от 10 години в " Метрополитен София " като началник на придвижване. За всичкото това време парите му били увеличавани, само че незадоволително.

Не единствено за пари, митингът е и с искане за по-добри условия на труд. Ако те не бъдат изменени, нови хора в бранша няма да влязат.

Съветник в Столичната община оповести, че заплатите в бранша били над 3 000 лв.. Според засегнатите изказванието било мощно пресилено. Проблемът към този момент е бил разискван в общината. И след разисквания било решено - нарастване въпреки всичко ще има, само че единствено с 15%.

В подготвеност за протестни дейности са и от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Те излязоха с протестна декларация с 5 претенции и искане за среща с премиера Денков и представители на парламентарно показаните партии. Засега фермерите не се ангажират с съответни дати за митинг, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР