Стопкадър България Он ЕърОгромен скандал се разрази на срещата на

...
Стопкадър България Он ЕърОгромен скандал се разрази на срещата на
Коментари Харесай

Три партии бойкотираха срещата на ГЕРБ за Зеленски

Стопкадър " България Он Еър "

Огромен скандал се развихри на срещата на партиите, на която трябваше да бъде решено дали президентът на Украйна да направи послание по време на първия ден на новия български парламент. 

След като през вчерашния ден партиите взеха решение, че няма да поканят посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно заседание, през днешния ден се разисква предлагането на ГЕРБ - да направи ли президентът Володимир Зеленски видеообръщение в първия пленарен ден на 19 октомври.

От Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " не се явиха на инициираната от ГЕРБ-СДС среща. Според партията на Стефан Янев подготвителните диалози на партиите ненужно се политизират.

" Депутатите от коалиция " Български напредък " считаме, че нашите гласоподаватели желаят да чуят в незабавен порядък по какъв начин ще стартираме да решаваме непосредствените им проблеми като повишението на цените, инфлацията и цялостната икономическа рецесия. Очакват да се сформира работещо държавно управление. Вместо това подготвителните срещи за разкриване на Народното събрание се политизират. Нека оставим разискването на всички политически въпроси за пленарната зала – депутатите ще положат клетва да служат на народа си единствено след няколко дни и ще могат публично да дебатират и вземат решения от народен интерес ", се споделя в позицията на БВ.

" Няма нищо изненадващо в нашия ход. Посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени е явен знак за геополитическата ориентировка на България и съгласно нас тя е доста значима ", съобщи някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева за " България Он Еър ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР