Стопкадър България Он ЕърМинистър Шишков обяви кои наши магистрали се

...
Стопкадър България Он ЕърМинистър Шишков обяви кои наши магистрали се
Коментари Харесай

Шишков: Магистралите, построени преди 7-8 години, се нуждаят от основен ремонт

Стопкадър " България Он Еър "

Министър Шишков разгласи кои наши автомагистрали се нуждаят от главен ремонт.

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на районното развиване и благоустройството проектант Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация по отношение на открити нередности при построяването и поддържането на пътища в страната.

" Не сме изпратили нужната информация, тъй като част от инспекциите не са финализирани публично, няма публични отчети ", изясни служебният районен министър арх. Иван Шишков в " Денят ON AIR " по " България Он Еър ".

Той акцентира, че " ядките ", извадени от Северната дъга на София, са посочили, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по план 20 см.

" Резултатите са въпрос на обстоятелства, a не на интерпретация. Тези всички обстоятелства се обработват от органите на Министерство на вътрешните работи. Магистралите, издигнати преди 7-8 години, за жалост, в действителност се нуждаят от главен ремонт ", разяснява арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той напомни, че в частта от автомагистрала " Хемус " сред София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е построен от материали, които не би трябвало да бъдат слагани. Министърът уточни, евентуално ще се наложи спешен ремонт и на автомагистрала " Марица ".

По думите на районния министър ремонтът на автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Чирпан е бил трансфорат в нелегално строителството, тъй като е бил предоставен като " настоящ ". " Оттук нататък на ремонтирания сектор е изработен без контрол, този сектор не е въвеждан в употреба, тъй като нямаме решение за градеж ", добави той.

Арх. Шишков бе безапелационен, че цялата информация от инспекциите на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. " Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази обстановка. Строителството е сериозен развой и не би трябвало да подценяваме нито един детайл от него ", сподели той, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР