Стопани от пазарджишко излязат на протест в центъра на областния

...
Стопани от пазарджишко излязат на протест в центъра на областния
Коментари Харесай

Стопани излизат на протест заради мерките срещу чумата

Стопани от пазарджишко излязат на митинг в центъра на регионалния град, несъгласни с наложеното непринудено изколване на прасетата в " задния двор ", съобщи Българска национална телевизия. Тече подписка, в която се упорства за анулация на заповедта на земеделския министър.

Днес беше последният период, в който огромна част от областите в страната трябваше да приключат с умъртвяването на животните, гледани от частни стопани.

Още от през вчерашния ден започнаха митинги против това решение. Часове пътят Сливен - Ямбол остана блокиран. След среща със стопаните, министърът на земеделието Десислава Танева даде пролонгация от една седмица за пазарджишко.

След приключването на избрания период за непринудено умъртвяване ще се пристъпва към евтаназиране на животните от Областните дирекции по сигурност на храните. Започнаха и инспекции в дворовете на стопаните от Северна България. Там срокът за непринудено изколване на прасетата изтече на 31 юли. Засегнати от болестта в страната са пет индустриални свинекомплекса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР