Столичното образование има добри примери и модели за иновативни училища

...
Столичното образование има добри примери и модели за иновативни училища
Коментари Харесай

Фандъкова: Столичното образование има добри примери и модели за иновативни училища

Столичното обучение има положителни образци и модели за новаторски учебни заведения и здрава учебна общественост. Тези образци демонстрират какъв брой е значимо основаването на среда, в която да се развиват мисленето, обществените умения и прочувствената просветеност на децата. След фамилията, учебното заведение би трябвало да приготвя децата, да бъде най-хубавият преподавател за живота. " Това сподели в конференцията „ Училището – умения за цялостен живот “, която провежда „ Асоциация – " Анимус “, кметът на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

" Втора Английска гимназия „ Томас Джеферсън “ е едно от новаторските столични учебни заведения, което развива лидерските умения на своите възпитаници. Столична община влага в новата постройка на гимназията, само че без духа на Втора Английска резултатите нямаше да са същите. Софийската природо-математическа гимназия взе участие в план за младежко предприемачество.

Важно е учебното заведение да стимулира и предизвиква децата и младежите да развиват своите заложби и капацитет. Влезлият в действие през 1916 година нов Закон за предучилищното и учебно обучение даде повече благоприятни условия точно в тази тенденция " – уточни също Фандъкова.

" Последните години на компликации, свързани с епидемиологичната конюнктура, слагат и доста тествания пред младежите. Затова е нужен специфичен метод за превъзмогване на изолацията изключително при класовете, които в тези последни години не са имали нито една цялостна присъствена година. И тук е значима подкрепящата роля на всички нас " – сподели също Фандъкова.

Столична община предизвиква посредством своите стратегии развиването на креативните умения и креативност у децата. По Общинската стратегия „ Култура “ съществуват редица начинания, свързани с поощряване на четенето, креативно писане.

Започна „ Академия за ВИЗИОНЕРИ “. Академията е основана, с цел да предизвика младежите в търсенето на по-добри решения. През 2021 година 54 младежи се включиха в пилотното издание на самодейността. В рамките на менторските сесии участниците създадоха новаторски хрумвания в другите посоки, които Столична община финансира.

По думите на Йорданка Фандъкова: " Ако научим децата си да мислят, да знаят и да намират решения, ще ги подготвим за сложните изпити на живота. А в случай че успеем да им покажем положителното, ще имаме повече образци на човещина в обществото. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР