Столичният ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешки Виктория Пилзен

...
Столичният ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешки Виктория Пилзен
Коментари Харесай

ЦСКА съсече Виктория в луд мач и влетя в групите на Лигата на конференциите

Столичният ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешки Виктория Пилзен и с общ резултат 3:2 „ червените” ще играят и през есента в груповата фаза на шампионата Лига на конференциите.

ЦСКА изигра извънредно добре спретнат мач с ясна тактичност, с цел да успее в постоянното време да заличи пасива на чешкия отбор, който съкруши българите с 2:0 в първия мач преди седмица. Греъм Кери даде задатък на домакините в шестата минута, а Георги Йомов в 65-ата вкара второто попадение в срещата, с цел да прати на процедура срещата в продължения. В тях пък Жорди Кайседо си изкара червен картон в 110-ата минута, само че това не пречупи българския отбор, който минута преди да дойдат дузпите вкара трети гол посредством Юрген Матей, който класира своя тим напред.

Първата огромна заплаха в мача бе пред вратата на ЦСКА, когато след четири минути игра Чори се оказа "очи в очи " с Бусато. Нападателят стреля, само че бразилският пазач отрази удара на стрелеца на Пилзен. ЦСКА разигра доста търпеливо в първата си офанзива и след шест минути откри резултата. Греъм Кери бе изведен вляво на наказателното поле на Виктория и стреля безмилостно към вратата на Адам Хрушка с левия крайник, с цел да открие резултата на "Васил Левски " - 1:0 за българския отбор.



Пет по-късно Греъм Кери реши да шутира с десния си крайник от междинна отдалеченост. Кери пресира добре и открадна топката, след което насочи мощен удар, само че настрана от чешката врата. Постепенно Виктория стартира да владее повече топката, а ЦСКА предприе изчаквателни дейности, само че не последваха рискове пред двете порти. В 38-ата пък Яник-Сони Вилдсхут опита упорит изстрел с десния крайник, но много неакуратен - навън.

В 41-ата минута гостите осъществиха гол, само че той бе анулиран, защото при контрола си край аутлинията Джон Москера не овладя добре и тя напусна с целия си размер терена и реферите регистрираха това нещо. Второто полувреме стартира с лек напън на съперника на българския тим, само че Бусато не трябваше да се демонстрира в първите минути.

Десет след подновяването Вион опита забавен пас за Жорди Кайседо зад защитата на Виктория, само че вратарят на пилзенци излезе и улови. Миг по-късно Георги Йомов достави превъзходно центриране на далечната греда за непокрития Яник Вилдсхут, само че акробатичният удар на нидерландеца бе неакуратен, а това трябваше да бъде гол за "червените ".



След съвсем час игра Тибо Вион напусна наложително тима на ЦСКА, а дебют с алената фланелка направи финалндецът Томас Лам. Грубата игра от чехите не спря дотук, като Ба Луа изрита в корема Брадли Мазику две по-късно. В 64-ата "червените " честваха, откакто Георги Йомов с самостоятелен рейд проби в наказателното поле на чехите, след което шутира, а топката се отклони в крайник на защитник на гостите и влетя във ратата на Хрушка - 2:0 за ЦСКА.



След гола стадион "Васил Левски " избухна с песни и страсти, а това даде спомагателен подтик за хората, водени от Стойчо Младенов. В рамките на 60 секунди Жорди Кайседо и Юрген Матей шутираха към вратата на Виктория, само че неопределено. Осем преди края Йомов даде още веднъж следващ превъзходен пас отдясно при центриране. Кайседо нападна топката, а Хрушка не съумя да стигне топката, само че ударът на Кайседо отиде настрана от опразнената чешка врата.

Срещата влезе в продължения, а в третата минута от тях Жеферсон върна обратно за Грем Кери, който шутира отляво, само че Хрушка сподели постоянни ръце в тази обстановка. В 97-ата минута ЦСКА "оцеля ", откакто Ахмедов и Жеферсон желаеха да изчистят топката след ъглов удар на чехите, само че не си говореха, както се стигна и до корнера на Виктория. Топката отиде вдясно на наказателното поле на ЦСКА, където футболист на Виктория бе изцяло непокрит, само че ударът му се отби в съотборника му Мускера, който пък бе в засада. В тези минути сигурно връзката сред обособените хора в ЦСКА липсваше и точно по тази причина чехите стигаха до рискове.

В стотната минута Бусато направи избавяне след изострен удар от директен свободен удар от Виктория. В 111-ата минута на срещата картоните в срещата, дадени от турския арбитър за ЦСКА повлияха и към съблекалните пое Жорди Кайседо. Еквадорецът направи малоумен фаул в средата на терена, откакто загуби топката в центъра и препъна халф на Виктория, а Али Палабайък го изгони с втори жълт картон.

В предпоследната минута преди да дойдат дузпите ЦСКА вкара трети гол. Жеферсон отигра с глава на близката греда центриране от корнер и я прати обратно към втората, където Юрген Матей също с глава нямаше по какъв начин да пропусне - 3:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР