Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера изрази сериозна загриженост

...
Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера изрази сериозна загриженост
Коментари Харесай

Нападения от мигранти в София: Общински съветник от ВМРО изрази недоволството и притесненията си

Столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера изрази сериозна угриженост по отношение на нападенията от мигранти в центъра на София и незадоволителната реакция на органите на Министерство на вътрешните работи. Той сложи въпроси към полицията, касаещи регистрацията на случаите и неналичието на публичност в такива случаи.

На 13 декември 2023 година в региона на Женския пазар в София, се е случило ново нахлуване от мигранти върху български жители. Контрера е бил сигнализиран от симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, които дали информация за случая. Според нея, няколко лица от арабски генезис нападнали мъж и жена , които работят като търговци на пазара.

Един от основните въпроси, повдигнати от Контрера, е неналичието на отбелязване на случая в бюлетина на Столична дирекция на вътрешните работи . Той подлага на критика забавената реакция на полицията, като отбелязва, че нападателите съумели да се измъкнат преди идването на полицейския автомобил. Подчертава, че неналичието на публичност в сходни случаи може да докара до боязън измежду жителите и по този начин да не престават нападенията.

Общинският консултант се е заел с казуса с незаконните мигранти в столицата от доста години. Той предлага центровете за настаняване от отворен вид да бъдат изнесени отвън обитаемоте места, за ограничение на сходни набези .

В умозаключение, Карлос Контрера изрази сериозна угриженост за обстановката и приканва за правдивост за жертвите на сходни набези . Той смята, че е належащо да се подхващат дейности за отбрана на жителите и за попречване на бъдещи произшествия от този тип.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР