Столичният общински съвет увеличи с 3.9 млн. лв. средствата за

...
Столичният общински съвет увеличи с 3.9 млн. лв. средствата за
Коментари Харесай

София дава повече пари за чистота, но не мие 46% от улиците

Столичният общински съвет усили с 3.9 млн. лева средствата за непорочност в града през идната година до 220.3 млн. лева, само че същото време се оказа, че 46% от улиците на града не се мият без значение от пандемията. Управляващото болшинство отхвърли предложение на съветниците от Българска социалистическа партия за понижаване на такса боклук с 10 на 100 следващата година. Това стана ясно в четвъртък при приемането на план-сметката за непорочност на София за 2021 година

Мият се единствено 54% от улиците

Изненадващо се оказа, че без значение от пандемията 46% от улиците в столицата не се мият.

“Получих отговор от столичен инспекторат, че се мият едвам 54% от улиците на София, тъй като за останалите нямало условия за осъществяване на тази активност. Това изяснява за какво една четвърт от фините прахови частици във въздуха, който дишаме, идва от уличния прах”, сигнализира по време на съвещанието на СОС Тома Белев, общински консултант от " Демократична България ".

Пред Mediapool Белев посочи, че Столична община му е предоставила данни на база брой улици, а не за повърхност, " просто тъй като я нямат като данни ". Т.е. в София се мият 54% от общия брой улици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР