Столичният общински съвет (СОС) утвърди промяна в правилата за прием

...
Столичният общински съвет (СОС) утвърди промяна в правилата за прием
Коментари Харесай

Готови са правилата за прием в детски градини и на първолаци в София

Столичният общински съвет (СОС) утвърди смяна в разпоредбите за банкет в детските градини и първи клас в София, оповестява bTV. Децата и от частни лицензирани ясли ще получават точка при кандидатстване в общински детски градини. Тези с хронични болести към този момент няма да се записват на място в градините, а ще аплайват през системата за банкет.

„ Категорично възразяваме против потреблението на формулировки като „ втори метод “, разяснява зам.-кметът по образованието Тодор Чобанов.

„ Има легален, има и противозаконен метод, всичко останало е въпрос налична интерпретация. Абсолютно законно е било и е деца със характерни потребности от вида на СОП (специфични просветителни потребности) или хронично заболяване, да получават поддръжка. В самия закон са написани няколко хипотези, в които тези деца получават правото да бъдат записвани по омекотен ред. В старите правила на СОС те не аплайваха по общия ред, а посредством записване на място в детските градини. Счита се от работната група, че би трябвало, в действителност, те да бъдат по общия ред с повече точки “, добави той.

За първокласниците се вкарва принцип на уседналост от три години, а за децата, които към този момент имат братя или сестри, признати в други учебни заведения, ще се дават спомагателни точки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР