Столичният общински съвет (СОС) одобри закупуване на съвременна медицинска апаратура

...
Столичният общински съвет (СОС) одобри закупуване на съвременна медицинска апаратура
Коментари Харесай

Столичният съвет одобри закупуване на модерна медицинска апаратура за две общински здравни заведения

Столичният общински съвет (СОС) утвърди закупуване на модерна здравна инсталация на две общински здравни заведения, съобщи Българска телеграфна агенция.

СОС одобри отчет по отношение на предоставяне на единодушие Университетската Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване — София „ Св. Йоан Кръстител " ЕАД да закупи със лични средства дългогодишен веществен актив - цифров анестезиологичен уред на стойност до 144 000 лв. с включително Данък добавена стойност.

Общинските съветници позволиха на Диагностично-консултативен център (ДКЦ) XI да купи със лични средства нова система за дигитализиране на рентгенови облици на стойност до 19 000 лв. без Данък добавена стойност.

СОС утвърди отчет, с който дава единодушие на 25-и Диагностично-консултативен център да закупи и построи със лични средства дълготрайни материални активи – фотоволтаична централа, с мощ 100 kWp в постройката на лечебното заведение, на стойност до 172 300 лв. с Данък добавена стойност. Инвестицията е за намаляване на разноските на поликлиниката за електрическа енергия.

С друго решение Столичният общински съвет (СОС) утвърди създаване на паркинг в регион „ Младост “ - до метростанция „ Младост 3 “, с 229 паркоместа. Предвижда се построяването и на зарядни станции за електрически коли.

Гражданите, които употребяват услугата „ Паркирай и пътувай “ на Центъра за градска подвижност, също ще могат да употребяват паркинга.

Общинските съветници дадоха мандат на кмета на София Йорданка Фандъкова да разгласи обществен конкурс за строителството на етажен паркинг в региона.

 

Имотът е с повърхност 3132 кв. м., а съгласно направената пазарна оценка от самостоятелен оценител на недвижими парцели, цената му е 527 400 лева

В отчета вносителите на Николай Стойнев, Стефан Марков, арх. Ивайло Петков показват минималните условия, на които би трябвало да дават отговор участниците в състезанието, както и характерните условия към осъществяването. Началната цена на състезанието е 527 400 лева без Данък добавена стойност, а срокът за основаване правото на градеж е до 30 години.

Вносителите на предлагането показват в претекстовете си, че привличането на частни вложители за градеж на публични паркинги не е непознато на останалите европейски столици.

„ В последните години се следи с изключение на проблем с паркирането в централните елементи на града, по този начин и сериозен проблем с паркирането в огромните жилищни квартали – регионите „ Младост “, „ Дружба “, „ Надежда “, „ Връбница ", „ Студентски град “ и „ Изгрев ”, като изброяването не е изчерпателно. Вътрешнокварталните улици не са проектирани да поемат натиска от колите, вследствие на което се стига и до лишаване на публични пространства - зелени площи, детски и спортни площадки, тротоарни настилки, в интерес на моторните транспортни средства. Наблюдава се масовизация на тези нарушавания, превръщането им в една систематична и устойчива процедура, която се обосновава от живущите с аргумента, че няма места за паркиране и макар административно-наказателната активност на органите за надзор, тази наклонност става все по-устойчива “, пишат още вносителите.

Според тях е належащо предлагането на изцяло решение, обвързвано с обезпечаването тук-там за паркиране.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР