Столичният общински съвет прие в четвъртък президентът Петър Стоянов (1997

...
Столичният общински съвет прие в четвъртък президентът Петър Стоянов (1997
Коментари Харесай

Петър Стоянов става почетен гражданин на София, улица ще носи името на Милен Цветков

Столичният общински съвет одобри в четвъртък президентът Петър Стоянов (1997 – 2002) да бъде почетен със званието “Почетен жител на София “.
Стоянов е бележит български политик, оставил ярка диря в най-новата ни история, а тази година на 25-и май ще отпразнува своя 70-годишен празник, показаха от СОС.

Освен с безапелационната си политика във връзка с външнополитическите цели на България, Петър Стоянов ще бъде запомнен с острата си непоносимост към корупцията и злоупотребата с власт, както и с напъните си за запазване върховенството на закона и правата на жителите, показват още в претекстовете на отчета, вносителите. Сред тях е кметът Йорданка Фандъкова, ръководителят на СОС Георги Георгиев, ръководителят на комисията по просвета Малина Едрева и секретарят на Столична община Венера Милова.

Местният парламент утвърди още улица в регион “Подуяне” да носи името на емблематичния публицист Милен Цветков, който загуби живота си откакто колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище. Решението стана факт по самодейност на общинския консултант от Демократична България Симеон Ставрев.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на “По света и у нас” по Българска национална телевизия, кореспондент и водещ в няколко излъчвания на националната телевизия.
В Нова телевизия беше водещ на предаването “Здравей, България”, “60 минути с Милен Цветков”, новините в “Календар”, “Часът на Милен Цветков”. Той беше водещ и на предаването “Нищо лично” по Радио Експрес. От март 2020 година до гибелта си води предаването „ Алтернативата “ по ТВ1.

По мотив своя 80-годишен празник, купата “Почетен гражданин” ще бъде присъдена и на проф. Михаил Неделчев една от най-забележителните литературни и публични фигури на нашето време.

Автор е на десетки книги, студии, монографии, интензивно разгласява публикации и рецензии в периодическия щемпел. Преподавател и откривател по доктрина и история на литературата в Нов български университет от 1974 година, доцент, професор, от 2010 година е почетен професор на Нов български университет, където е дълготраен началник на Департамент " Нова българистика ".

Общинските съветници гласоподаваха и званието “Почетен жител “ да бъде присъдено и на режисьора Асен Шопов. В над половин вековната театрална активност на Шопов попадат над 100 постановки осъществени на столична и извънстолична сцена, както и два игрални кино лентата. През годините режисьорът остава правилен на личният си жанр и избира съществени текстове, посредством които търси отговорите на въпросите измежду феновете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР