Столичният общински съвет прие нова тарифна политика в градския транспорт

...
Столичният общински съвет прие нова тарифна политика в градския транспорт
Коментари Харесай

Приеха двете цени за билета за градския транспорт в София

Столичният общински съвет одобри нова тарифна политика в градския превоз в София.

1,60 лева ще коства карта " 30+ ", с която пасажерите ще могат да се прекачват в безграничен брой транспортни средства в границите на 30 минути и ще могат да продължат пътуването си, без ограничение на времето в последното транспортно средство.

С карта " 60+ " на стойност 2,20 лева ще може да се сменят транспортни средства в границите на един час, като пътуването с последното може да продължи без нарушаване, в случай че качването е осъществено преди приключването на 60 минути от началото на пътуването.

Младежите ще могат да пътуват цяла година като заплащат за 10 месеца.

Годишната абонаментна карта резервира цената си от 365 лв., като ще може да се заплаща разсрочено.

С бял - безвъзмезден билет ще се пътува, когато въздухът е нечист.


Председателят на Комисията по превоз акцентира, че по този метод се вкарва заслужено таксуване в столичния градски превоз:

" От самото начало на започване на диалога нашата група на " Патриоти за София " поддържаше тезата, че фокусът не би трябвало да бъде върху еднократното пътешестване, а върху устойчивите пътувания, които обичайно се правят с дълготрайни транспортни документи ", сподели Карлос Контрера.

В същото време от групата на Българска социалистическа партия показаха мнение, че са ощетени възрастните хора, като им се лишава опцията да употребяват месечна карта за една линия.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР