Столичният общински съвет подкрепи предложенията на кмета Йорданка Фандъкова за

...
Столичният общински съвет подкрепи предложенията на кмета Йорданка Фандъкова за
Коментари Харесай

Столичният общински съвет одобри по-високите данъци за коли и сделки

Столичният общински съвет поддържа предложенията на кмета Йорданка Фандъкова за нарастване на налозите на по-мощните и по-замърсяващите коли в София като мярка за битка с мръсния въздух, както и за нарастване на налога върху покупко-продажбите с недвижими парцели.

Засегнати от измененията ще бъдат притежателите на коли с мощ над 99 конски сили, както и тези без екостандарт или подобен под Евро 5.

За колите с мощ от 99 до 147 конски сили нарастване на налога е с 10%, а за колите над 147 конски сили скокът е с 15%.

Отделно на колите без екологична категория, както и тези с Евро 1, 2, 3, 4 екокоефициентът при образуването на налога ще бъде повишен до оптималния предел. За колите с най-малка мощ нарастването е с от 3 до 10 лв.. Както е за колите с по-ниските екостандарти. За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, нарастването е сред 7 и 40 лв.. Като 40 е за колите с екостандарти 0, 1 и 2. За тези със стандарти 3 и 4 нарастването е със 17 лв..

Българска социалистическа партия, " Демократична България " и самостоятелният общински консултант Борис Бонев се оповестиха срещу повдигането на налозите.

Очакванията от смяната в налога за колите да бъдат събрани към 18 милиона лв. през 2020 година. Нейната концепция е средствата да ориентирани към възстановяване на градския превоз и възобновяване на паркове и градини в кварталите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР