Столичният кмет трябва още днес да подаде своята оставка, поиска

...
Столичният кмет трябва още днес да подаде своята оставка, поиска
Коментари Харесай

БСП: Столичният кмет трябва още днес да подаде своята оставка

Столичният кмет би трябвало още през днешния ден да подаде своята оставка, изиска организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов пред Паметника на Съветската войска в София.

Представители на левицата се включиха в честванията на Деня на успеха и Деня на Европа - 9 май. Те се причислиха към шествието " Безсмъртния полк " по случай 78 години от успеха над фашизма. То потегли от площада пред храм-паметника " Св. Александър Невски " и стигна до Паметника на Съветската войска, където беше маркирана годишнината. Там участниците в шествието бяха посрещнати от проява на представители на самодейността " Искаме български монумент ". Стигна се до замяна на обидни квалификации, а служители на реда в жива верига разделиха двете групи в опит да се избегнат конфликти.

Това е цялостно безсрамие, което през днешния ден се случва, разяснява Борислав Гуцанов в словото си пред множеството и изиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Интересно би ли могло да се случи сходно нещо в центъра на Виена на огромния монумент на руската войска или в центъра на Берлин, попита той.

Не би трябвало да забравяме в никакъв случай, че 9 май нямаше да бъде Денят на обединена Европа, в случай че 9 май не беше Денят на успеха над хитлерофашизма, уточни Гуцанов. Нека да почетем паметта на починалите, да почетем Деня на Европа, да дадем едно огромно благодаря на руската войска - освободителка, която беше посрещната с самун и сол тук в България, и в никакъв случай да не разрешаваме паметниците да бъдат разрушавани, те са нашата будна съвест, прикани той.

Пред паметника пристигна и съветският дипломат Елеонора Митрофанова, както Максим Алексеевич Рибаков от Народния фронт на Русия, които също насочиха приветствия пред присъстващите. Бяха положени венци и цветя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР