Столичните общинари одобриха спасителния план за Перник. След около 2

...
Столичните общинари одобриха спасителния план за Перник. След около 2
Коментари Харесай

СОС даде зелена светлина на плана за Перник

Столичните общинари утвърдиха избавителния проект за Перник. След към 2 часа диспути предлагането, отправено от Министерския съвет, получи утвърждението на 56 общински съветници. Един се въздържа - Волен Сидеров.
Опозицията не премълча рецензиите си към неяснотите, свързани най-много с рисковете за водоснабдяването на столицата. В същото време всички признаха, че с плана се позволява филантропичен въпрос и се оказва помощ на перничани, които сега действително бедстват.
След като проектът мина през СОС, към този момент може да стартира построяването на помпена станция и тръбопровод от Мало Бучино до Перник. Проектът се управлява и финансира от държавното управление.
На сесията на СОС участва и кметът на Перник Станислав Владимиров, който повтори уверенията, че рискът за София ще бъде избегнат.
През бъдещата връзка би трябвало да се обезпечават по 300 литра вода в секунда, които са задоволителни за поддържането на съществуващия режим в Перник.
Аварийният проект би трябвало да работи до възобновяване на постоянно доставяне на вода на Перник от бент. " Студена ".
Няма публична информация и какъв брой тъкмо ще коства планът за спешно доставяне през София от бент. " Бели Искър ".
Владимиров сподели още, че по последни данни Перник има вода до април при настоящето положение на бент. " Студена ".
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова също повтори, че риск за водата на София няма, а гаранцията идвала от това, че ще се сложи спирателен кран при започване на новия тръбопровод, който ще се управлява от " Софийска вода ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР