Столични заведения предлагат нова услуга за клиентите, желаещи да ги

...
Столични заведения предлагат нова услуга за клиентите, желаещи да ги
Коментари Харесай

Бързите тестове за COVID-19 на заведенията: Положителните резултати се предават на РЗИ

Столични заведения оферират нова услуга за клиентите, искащи да ги посещават и след 23 ч. - бързи проби за COVID-19.

Идеята идва, откакто от този четвъртък вечерният час отпада, в случай че личният състав и посетителите са имунизирани, преболедували или с негативен тест. За първа вечер нощес клиентите можеха да се тестват, преди да влязат в бар.

Теста вършат сами, а резултатът получават на електронната си поща 15-20 минути по-късно. Според уредниците на самодейността в пунктовете видът проби, който вършат, не постанова наличието на здравно лице.

„ Няма потребност от здравно лице само че аз съм тук да следя тестването. А в случай че се окаже пробата позитивен, то изпращаме на РЗИ. Ако някой искащ да пие едно е позитивен- да осведомяваме РЗИ “, споделя доктор Борис Коцев, който е на един от пунктовете за тестване.

Целта е заведенията да могат да работят без ограничавания нито за броя на посетителите нито за работното време в случай че всички са тествани, имат Коронавирус документ, или документ, че се преболедували последните шест месеца.

„ Ние се опитахме да улесним достъпа на клиентите ни до бързи и лесни проби. Лабораториите не работят до този час, а огромна част от посетителите ще срещнат тази потребност. хубаво е да има няколко пункта в София “, споделя шефът на заведение Мартин Михайлов.

В първата вечер тестването беше гратис, само че от този петък клиентите ще заплащат 10 лв., а в покриването на цената на тества ще се включат и заведенията.

3183 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие Област Стара Загора минава в тъмночервената Коронавирус зона Лъчезар Томов: Децата от 10 до 19 година слагат връх по заболеваемост Новите Коронавирус ограничения в София: Директори на учебни заведения алармират за неясноти в заповедта 3327 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие Министерство на здравеопазването отговоря за смъртността от COVID-19 у нас: Разпространяват се погрешни изказвания 11 теста за COVID-19 в учебно заведение, даже и децата ще могат да се самотестуват Дете на 1 година е измежду жертвите на COVID-19 у нас Затягането на ограниченията в София: Новите ограничавания влизат в действие от на следващия ден Проф. Нели Корсун: Възможно е да нахлуят и нови разновидности на COVID-19
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР