Столичната здравна инспекция е започнала проверка на Кармен Лазарова, организатор

...
Столичната здравна инспекция е започнала проверка на Кармен Лазарова, организатор
Коментари Харесай

Здравната инспекция проверява жената, завела Теодора при лечител в Бразилия

Столичната здравна ревизия е почнала инспекция на Кармен Лазарова, уредник на групата до Бразилия, с която е пътувала и болната от рак Теодора Маджарова. Това съобщи заместник-здравният министър Бойко Пенков пред БТВ.

Семейството на болната жена съумя да събере парите, които бяха нужни за връщането ѝ в България с медицински аероплан.

„ Резултати от инспекцията ще има до края на деня ”, безапелационен е Пенков.

Той добави, че за жалост от време на време стандартната медицина има избрани граници в лекуването на разнообразни болести.

„ Много хора се доверяват на различни шарлатани, които спекулират с болката и тъгата на хората за финансово облагодетелстване ”, сподели още Пенков.

Той разясни, че указател на уредниците на пътувания за различно лекуване в България има, само че в чужбина – не.

По думите му Здравното министерство е разговаряло с Външно, с цел да се сътвори нужната организация по прибирането на Теодора. Когато дамата доближи до Европа, от тук може да бъде изпратен незабавен медицински екип, който да пътува с нея до София.

Според заместник-здравния министър приоритет на държавното управление е осъществяване на план за възобновяване на автопарка на Спешна помощ с 400 нови коли за спешна помощ.

Относно дълго чаканата здравна карта, Пенков разяснява, че няма да бъдат закривани кревати в страната, а системата по-скоро ще се усъвършенства.

„ На времето в България имаше към 114 хиляди кревати, в този момент са към 50 хиляди, като дейните са към 38 хиляди За 2017 година са употребявани близо 24 хиляди кревати. Ние на национално равнище споделяме, че ще поправяме този брой кревати ”, разяснява Пенков.

По думите му за измамите с лежащо заболели, министерството доста разчита на електронното опазване на здравето.

Пенков разяснява още, че министерството планува разпределяне на бонуси за добре свършена работа от медиците, като се надява това да подтиква младежите да остават в България и да работят в нашата здравна система.

„ Според мен не би трябвало да има нарастване на таксата на персоналните лекари ”, сподели Пенков. Това беше едно от настояванията на джипитата, както и отпадането на бумащината, която би трябвало да разписват.

„ Това сега не може да се случи. По-добре да създадем специалността атрактивна по различен метод, а не през взимането на пари през джоба на хората ”, разяснява Пенков.

Относно огромната документи, с която би трябвало да работят персоналните лекари, Пенков разяснява, че към този момент е основана работна група, която да почисти ненужната документи и по този начин да се олекоти процесът на работа на джипитата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР