Столичната община не е предоставила данни на Министерството на финансите

...
Столичната община не е предоставила данни на Министерството на финансите
Коментари Харесай

Столична община мълчи прави ли търгове само с един кандидат

Столичната община не е предоставила данни на Министерството на финансите какъв брой компании са взели участие в извършените от нея публични поръчки, по които е имало заплащания през 2020 година Заради неналичието на тази информация става невероятно да се откри по каква част от търговете е имало действително съревнование сред компании и каква част са с един реализатор. Последната процедура постоянно поражда подозрения за неяснота и субективизъм. Липсата на данни от София лъсна в четвъртък от изнесени публични данни от министъра на финансите Асен Василев по време на Обществения съвет за разходването на бюджета. В същото време морската столица Варна се оказва отличник по предоставени действия без публични поръчки - цели 60 от 274.

Другият огромен морски град Бургас е “отличникът” по предоставени поръчки, в които е взел участие единствено един участник - 156 от 281.

София занапред ще обобщава данни

От Столична община показаха пред Mediapool, че информацията с какъв брой състезатели са правени публичните поръчки не е предоставена на ведомството на Асен Василев, тъй като им е належащо доста повече време за обобщаването ѝ. Оттам показаха, че събират данни от 24-те си районни кметства и от над 60-те си второстепенни разпоредители на общински средства. Наред с това направиха и спогодба, че информацията за публичните им поръчки е обществена в платформата на Агенцията за публични поръчки и всички заплащания над 10 000 лв. се одобрявали от ведомството на Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР