Столичната община на Сеул планира да бъде първата институция, която

...
Столичната община на Сеул планира да бъде първата институция, която
Коментари Харесай

Градът, който планира да навлезе първи в метавселената и инвестира в това начинание $3,3 милиона

Столичната община на Сеул възнамерява да бъде първата институция, която ще навлезе в мегавселената. Южнокорейската столица разгласи проект за даване на разнообразни публични услуги и културни събития в метавселената, написа Quartz.

Ако проектът е сполучлив, жителите на Сеул ще могат да посетят виртуално кметството, да вършат виртуални обиколки на исторически обекти и даже подават тъжби. Всичко това ще се случва благодарение на очила за виртуална действителност.

Инвестицията от 3,3 милиона $ следва 10-годишния проект на кметът за града. Сред проектите са възстановяване на обществената подвижност измежду жителите и повишение на световната конкурентоспособност на града.

Как ще действа метавселената на Сеул?

Столичното община на Сеул ще създаде лична платформа до края на 2022 година Плановете са през 2026 година да бъде хазаин на разнообразни публични функционалности, в това число виртуален офис на кметството, както и пространства, обслужващи бизнес бранша, fintech развъдник и други.

Платформата ще започва с виртуална новогодишна гала още този декември. През 2023 година градът възнамерява да " отвори " място за виртуални публични услуги, наречено " Metaverse 120 Center ", където аватари ще се занимават с тъжби на жителите, които в този момент се прави единствено с физическо посещаване в кметството.

Има единствено един проблем - профилираното съоръжение може да бъде преграда за доста хора. Слушалките за виртуална действителност към момента се продават за сред 300- 600 $ и не са толкоз необятно налични, колкото смарт телефоните и компютрите.

Сеул от дълго време употребява цифрови технологии и данни в действително време, с цел да усъвършенства градската администрация или така наречен ръководство на " умни градове ". Метавселената може да бъде естествена еволюция в тази посока. Въпреки че детайлностите за това по какъв начин ще работи метавселената към момента са неразбираеми, даже за фирмите, които се пробват да я изградят, Сеул счита това за естествена последваща стъпка.

По-рано тази година Сеул показа проекти за обществена мрежа за " интернет на нещата " - редица датчици и базови станции в целия град, които събират данни за трафика, публичната сигурност и екологичните индикатори и ги подават в централна оперативна платформа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР