Столичната община може да забрани на хамалите в район на

...
Столичната община може да забрани на хамалите в район на
Коментари Харесай

Пуснаха подписка срещу хамалите и проституиращите на площад „Македония“


Столичната община може да забрани на хамалите в регион на площад „ Македония” да оферират услугите там, а контролът би трябвало да се реализира от Столична дирекция на вътрешните работи. Това сподели ръководителят на комисията по „ Обществен ред и сигурност” – Иван Илиев във връзка подписката, която общинският консултант от БСП-София Николай Николов провежда. В подписката са сложени три претенции – премахване на лицата, които оферират просташки услуги, отстраняването на проституиращите по бул. „ Христо Ботев” и непрекъснато полицейско наличие в региона. Старши комисар Ивайло Иванов пък изясни, че мъже, облечени с женски облекла единствено по себе си не е закононарушение, нито пък седенето на обществено място с въже.
Николай Николов провежда подписката, която да внесе в Общината откакто, по негови думи, редица жители се оплакват от двете групи – тези денем, и тези през нощта:
„ Аз, като общински консултант, се пробвах по каналния ред да работя. Изчакахме постоянното съвещание на комисията, пристигна старши комисарят на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов. Комисар Златанов сподели, че от месеци няма проституиращи травестити, което изрично не е правилно. Още същата вечер отидох и те бяха на булеварда. Вчера бяха петима или пет... Не знам по какъв начин е вярната дефиниция. Аз отново ще упорствам на 13 септември на сесията и ще желая отговори. Това към този момент не е някаква моя волност “, сподели Николов.
Председателят на комисията по сигурност в Столичната община Иван Илиев сподели, че до него не е достигал казуса с хамалите, а единствено с проституиращите:
„ Този проблем не е повдиган в комисията. Не знам на какво се дължи тъкмо в този миг, в който той е решил да повдигне проблема. Въпреки че имахме среща със Столична дирекция на вътрешните работи, беше издигнат въпрос единствено за проституиращите. Аз персонално нямам наблюдения и информация за проблеми, които да основават хамалите, които са там. В общината, до колкото ми е известно, няма сигнали “, уточни Илиев.
А за проституцията се е изказал законът и Столична община не може да го доурежда, добави Илиев.
От своя страна шефът на Столична дирекция на вътрешните работи – Ивайло Иванов, изясни, че сигналите за напрежение в този регион са малко, а и тяхната активност сама по себе си не е закононарушение:
„ От тази инспекция, която направих досега, може да се каже, че от началото на годината ние имаме 8 такива сигнала, които са посетени, само че те са за мъже, облечени в женски облекла, което единствено по себе си не е закононарушение. Хамалите, които са там, са едни хора, които стоят с въжета. Те не правят закононарушение. В такива случаи, когато няма нарушаване на публичния ред, действаме по наредбата на Столична община “, уточни Ивайло Иванов.
Ако сигналът е звук след 22:00 ч., чиновниците на Министерство на вътрешните работи имат право да ги глобяват, добави той и посъветва жителите да подадат сигнал, когато едната и другата група ги тормози.
За третото искане в подписката, проведена от Николай Николов, шефър на Столична дирекция на вътрешните работи сподели, че непрекъснато полицейско наличие там няма по какъв начин да има, тъй като Министерство на вътрешните работи не разполага с безграничен запас.
Подписите до този миг са близо 400./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР