Столичната община да отложи въвеждането на новите критерии за прием

...
Столичната община да отложи въвеждането на новите критерии за прием
Коментари Харесай

Родителска организация иска отлагане на новите правила за прием в I клас

Столичната община да отсрочи въвеждането на новите критерии за банкет в първи клас. За това упорстват от асоциация " Родители”, съобщи Нова ТВ. Подаването на документи обаче стартира идната седмица. Тази година главен аршин за приемане на децата е близостта на дома им до съответното учебно заведение и интервала, в който те живеят на този адрес.

Оказва се обаче, че тук има една основна детайлност. Адресът на детето съответствува с този на майката, когато родителите имат друг сегашен адрес. Така е по закон. " Покрай моя сътрудник разбрах, че децата в действителност имат адрес, който адрес се оказва, че е адресът на майката, и който не се сменя, с изключение на при поискване. И сега, децата аплайват в учебно заведение въз основа на личния си адрес. И в случай че майката или бащата не са сменили адреса, то действително би попаднало, съгласно новите правила, в различен регион. Може да е регион, който те не населяват може би от седем години, пет или десет”, споделя Ирина Тамбукова – майка.

Според общината жителите са длъжни да заявяват промяна на сегашния си адрес. " Ако детето е живяло при майката, само че майката отива да живее при бащата на различен адрес, даже и да няма подписан брак, отново споделям, че това е регламентирано в закона, в 30-дневен период родителят е задължен да отиде и да направи регистрация”, съобщи Мария Минчева – шеф на дирекция " Образование” в Столична община.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР