Столичната галерия Париж показва за втори път в своето пространство

...
Столичната галерия Париж показва за втори път в своето пространство
Коментари Харесай

Ивелина Иванова връща Август в галерия Париж

Столичната изложба " Париж " демонстрира за повторно в своето пространство надарената художничка Ивелина Иванова, която показва платна и акварели, обединени под леко носталгичното, само че стоплящо заглавие " Август ". Ето какво споделя и самата тя за тематиката, която е развила в картините си:

Преди тъкмо единадесет години Ивелина стартира своя креативен път с изложбата " Преходи " в изложба " Париж ". В нея също ставаше дума за смяната, за граничните положения на духа и в този смисъл още веднъж за пробразяването, само че до момента в който тогава се усещаше трескавото и обезпокоително търсене на младежа, то в този момент погледът е по-зрял, по-спокоен, по-утихнал и по-смирен, показва Надя Павлова.

Някак естествено в картините доминират топлите червено-оранжеви августовски цветове, подсказващи наближаващата есен, само че тук-там са прорязани от чистия бляскав наследник цвят, който като че ли не пуска да си тръгне отиващото си лято. Пейзажите са изпълнени в стила на нереалната живопис и съставляват природата, съвсем напълно лишена от човешкото наличие, единствено на места се вижда някоя самотна лодка, която да подсети, че някой в миналото я е оставил там. Акварелите са едно ново лице на Ивелина, което тя развива в последните години и са по-скоро като едни моментни чувства за обещано място или предават единствено загатна за него, по тази причина са и леки, въздушни, само че и някак завихрени в своята експресия, отбелязва галеристката.

ИВЕЛИНА ИВАНОВА е приключила графика във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ", получила е голям брой награди за живопис, а нейни картини са владеене на сбирки в България и по света.

Изложбата може да бъде забелязана онлайн в арт салона на ул. " Цар Самуил " 47 или онлайн на уеб страницата на галерията.

" Залив "

" Мистична гора "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР