Столичната дирекция на вътрешните работи отрича твърденията на 19-годишнотомомиче, чев

...
Столичната дирекция на вътрешните работи отрича твърденията на 19-годишнотомомиче, чев
Коментари Харесай

СДВР отрича за пребитото от полицаи 19-годишно момиче - дори не била одраскана

Столичната дирекция на вътрешните работи отхвърля изказванията на 19-годишнотомомиче, чев нощта на митингите против БФС на 16 ноември е пребита зверскив градинката на " Св. Седмочисленици ". Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи разгласи, че тя " даже не е била иодраскана ".

За случая заяви юрист Полина Велчева в понеделник. Тя твърди, чеедин от униформените траял да наскърбява момичето и да заплашва с още принуждение, откакто тя била отведена в 1-о Районно полицейско ръководство. По думите ѝ записите от камерите в 1 РПУ към този момент са изискани. Адвокат Велчевa твърди, че методът, по който служителите на реда са били момичето, е извънредно нечовечен. Тя е била повалена на земята, след което единият от униформените я вдигнал за косата, до момента в който различен продължавал да я удря в корема.

По-рано през днешния ден 19-годишното момиче съобщи в ефир, че е удряна с палки. По думите ѝ чиновниците преднамерено са я ритали в корема, с цел да няма деца. " Обясняваха, че тъкмо това е тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, даже и да родя, да не ги видя живи ", сподели тя пред bTV.

Днес по време наизвънредно чуване на управлението на Министерство на вътрешните работи в парламентарната комисия по вътрешна сигурностдиректорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов разгласи, че " не е установено даже и одраскване по момичето ".По случая е назначена инспекция и е конфискувана нужната документи. Момичето е било първо задръжано в 1 РПУ, след което е откарана в " Пирогов ", заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Пред OFFNews юрист Полина Велчева разяснява, че е имало доста бити, само че не арестувани. Тя удостовери, че по случая с битото момиче фактически е почнала инспекция, само че че тя е вътрешна, а не по сигнал на юристите на насилваните протестиращи.

Велчева описа, че дружно с момичето е било пребито и момче в градинката на " Св. Седмочисленици ". По думите ѝ е имало голям брой свиреп пребити хора, които не са били арестувани, тъй като униформените просто са нямали предлог за това.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР