Столична община забранява спирането на автобуси пред храм-паметника „Свети Александър

...
Столична община забранява спирането на автобуси пред храм-паметника „Свети Александър
Коментари Харесай

След 2 седмици: Край на паркирането на автобуси на пл. „Александър Невски”

Столична община не разрешава прекъсването на рейсове пред храм-паметника „ Свети Александър Невски.” След две седмици рейсовете ще идват на остарялата столична автогара.

Паркирането пред храм-паметника е толкоз публикувано, че някои компании даже го отбелязват публично като последна или начална точка на пътуванията си.

Според новите правила рейсовете ще могат единствено да оставят туристите на историческия площад, а след това ще се отдръпват за паркинг на друго място. Вече се строи различна стоянка на мястото на остарялата автогара в София.

Общинският консултант Симеон Славчев уточни, че сега се поставя трошляк, с цел да може да се стопира умерено, а туристите и жителите да се придвижват без проблем. „ В момента там е леко разкаляно. След полагането на трошляк ще бъдат обособени и поставени знаци. Сега там паркират леки коли, които ще бъдат пренасочени да паркират в зелената зона от другата страна”, добави той.

Паркоместата за рейсове на площада са единствено 5, само че постоянно те са три пъти повече и заемат цялото пространство на площада.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР