Столична община се готви да открие нови спирки на градския

...
Столична община се готви да открие нови спирки на градския
Коментари Харесай

Столична община открива нови спирки на градския транспорт

Столична община се готви да открие нови спирки на градския превоз и да закрие някои от в този момент настоящите, за които счита, че се дублират или не са задоволително натоварени. Транспортната комисия в Столичния общински съвет одобри общ отчет на зам.кмета по превоза Кристиан Кръстев и на общинския консултант от " Спаси София " Борис Бонев по отношение на смяна на спирки на всеобщия градски превоз на територията на Столичната община. Едно от нововъведенията е, че се открива нова спирка по бул. " Свети Наум " при ул. „ Милин камък “ за рейсове №94 и 102.   " В непосредствената ѝ пешеходна досегаемост се намират две учебни заведения и една детска градина и ще обслужва пътникопотока, генериран от гъстонаселения кв. „ Лозенец “. В момента дистанцията сред спирките „ Хотел Хемус “ и „ Семинарията “ е прекомерно огромно – над 1000 метра. От значително значение е и фактът, че бул. „ Свети Наум “ има тесни тротоари и сериозен надолнище, объркващ напредването на пешеходците - изключително на тези с детски колички, възрастните хора и хората с увреждания ", написа в претекстовете към предлагането.

Освен откриването на нова спирка, отчетът на Кръстев и Бонев планува и преместването на настоящата спирка на 94 и 102 при хотел " Хемус ". Предложението е тя да бъде върната 50 метра обратно и да се настани пред самия хотел. " Преместването е планувано да се реализира върху терен обществена общинска благосъстоятелност с предопределение за първостепенна улица. С описаната смяна дистанцията до входа на метростанция „ Европейски съюз “ се понижава до 30 м., което е доста усъвършенстване в интермодалността и ще улесни прекачването сред метрото и рейсове 94 и 102. Друго преимущество на смяната е, че спирката се измества в сектор с задоволителна ширина за автобусна спирка и автомобилна лента за придвижване. Сегашното място на спирката не разрешава спрялото на спирката транспортно средство на градския превоз да бъде задминато, защото пътното платно в този сектор е с лимитирана широчина ", стимулират се вносителите.

Предлага се също по този начин да се открие трамвайна спирка за линии 4 и 10 на ул. " Алабин " при Съдебната палата наоколо до бул. " Витоша ".   " След закриване на трамвайното придвижване по бул. „ Витоша “ северната част на булеварда остана без съответен достъп до градски превоз. Всички спирки в региона са ситуирани на огромно разстояние от основната пешеходна улица, всекидневно генерираща огромен поток от хора. Допълнителен мотив за потребността от такава спирка е фактът, че дистанцията сред предходната и идната спирка – „ пл. Македония “ и „ пл. Гарибалди “ е 600 метра за линия 10, и 700 метра сред спирки “пл. Македония ” и “пл. Св. Неделя ” за линия 4. Това е двойно повече от признатия стандарт ", написа в отчета.

Ще бъде закрита спирката на трамвай №8 на бул. " Стамболийски ". Закрива се и спирка “бул. Възкресение ” за трамваи № 11 и 22 и рейсове № 11 и 83. На метростанция " Витоша " се сплотяват спирките за автобусни линии 64, 65, 66, 83, 93, 98. Обединяват се и спирките на „ ул. Ген. Никола Жеков “ в ж.к. “Надежда ”. Обединяват се и две двойки двупосочни трамвайни и автобусни спирки по бул. „ Илиянско шосе “. Обединяват се също по този начин трамвайна и автобусна спирка на ул. „ Каменоделска “ и на трамвайна и тролейбусна на ул. „ Козлодуй “.

С два курса повече ще прави рейс 63 до и от Златните мостове на Витоша, реши още транспортната комисия Досега рейсът по линията към и от Витоша правеше 9 курса, а от 30 ноември дот. година до 31 март 2021 година ще прави още два курса - общо 11 курса. Удължиха с още един курс рейс А63 до Витоша Автобусите ще се движат в часовия диапазон от 9.15 до 16.15 часа в работен ден, като се изключи времето, когато метеорологичните условия не разрешават.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР