Столична община може да е проактивна в образователните политиките. Съвместно

...
Столична община може да е проактивна в образователните политиките. Съвместно
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Трябва да гарантираме изграждането на модерни студентски кампуси в Студентски град

 izbori_2023_v1_013

Столична община може да е самодейна в просветителните политиките. Съвместно с Вас, представителите на висшите учебни заведения, ще работим в съдействие за възстановяване изискванията във ВУЗ-овете, кандидатствайки като сътрудници по новите оперативни стратегии.

 

Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, който дружно с претендента за кмет на регион " Студентски " Кристиан Маджуров се срещнаха с ректори и представители на висшите образователни заведения в столицата.

 

В полемиката присъединяване взеха и националният представител Красимир Вълчев, както и претендентите за общински съветници Георги Георгиев, Стефан Марков и Владимир Данаилов. 

Антон Хекимян уточни, че в управническата му стратегия е заложено партньорството и поддръжката на общината за научната общественост и образованието. Той бе безапелационен, че Столична община ще продължи да работи за построяването на огромните инфраструктурни обекти, включително и продължение на метрото към Студентски град.

Хекимян и претендентът за областен кмет Кристиян Маджуров обявиха, че една от значимите задания за регион „ Студентски “ е бъдещето на академичното градче.

 

По време на срещата стана ясно, че през последните години районната администрация в " Студентски ” не е направила нищо за построяването на кампуси.

 

" Ще упорствам пред страната да бъдат обезпечени предпочитано средства за обособяването и построяването на кампуси. Те могат да трансформират образа на студентското градче и да оказват помощ за решаването на проблемите ”, изясни още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР