Столична община има план за ограничаване на битовото отопление. Според

...
Столична община има план за ограничаване на битовото отопление. Според
Коментари Харесай

Столична община с мерки срещу мръсния въздух

Столична община има проект за ограничение на битовото отопление. Според наши калкулации към 57 % от замърсяването на въздуха в София се дължи на превоза, а 35 % – на битовото отопление. Това разкри в утринния блок на Нова телевизия Йоана Христова, зам.-кмет по екология в Столична община. По нейните думи от една са подхванати нужните ограничения, като една от тях е да се трансформират отоплителните съоръжения.

,,Разполагаме с проект за деяние още от 2017 година. Работим по него, като сме приоритизирали кварталите. Все отново хората би трябвало да знаят, че резултатите се бавят, защото това е един дълъг процес'', уточни Христова.

По отношение на колите тя разясни, че би трябвало да се ускори контрола по пунктовете за механически обзор.

,,Когато минавате на първа регистрация, би трябвало се измерят димните газове на транспортното средство, по този начин ще можем да предприемем нужните мерки'', сподели още тя.

Тя добави също по този начин, че са били сменени огромна част от транспортните средства на градския превоз с такива на природен газ, както и че досега са построени 55 километра велоалеи в столицата.

,,Помните, че пуснахме и така наречен Зелен билет на стойност 1 лев, тъй че Общината прави всичко по силите си, с цел да пребори нечистия въздух в София. Но това би трябвало да бъдат споделени старания, т.е. и с присъединяване на гражданите'', приключи Йоана Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР