Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена

...
Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена
Коментари Харесай

Столична община ще подкрепи победителите в хакатона Smart the cITy


Столична община посредством Асоциация за развиване на София и „ Зелена София “ ще поддържа състезанието за програмисти Smart the cITy, който събира най-хубавите хрумвания на тематика интелигентен град и интелигентен дом.

Основна задача и цел на Асоциацията за развиване на София и „ Зелена София “ е да предизвикват основаването на планове за развиването на съвременна, налична и сигурна градска среда в София, което е и водещата тематика в хакатона Smart the cITy. Във връзка с осъществяване на тактиката за умна специализация на София, Столична община поема ангажимент да поддържа последващото развиване на най-хубавите идеи/проекти, които ще бъдат създадени по време на надпреварата.

 Столична община ще поддържа спечелилите в хакатона Smart the cITy

Конкурсът започва на 16 април, като срокът за предаване на плановете се удължава до 18 май. Професионалното жури, което ще прави оценка плановете, е управлявано от предприемчивия и прочут с сполучливо осъществени новаторски планове Светлин Наков, който е и основател на Софтуерния университет. Образователната институция е офицален сътрудник на хакатона Smart the cITy и провокира всички свои студенти и почитатели към обществената идея „ Умен град и интелигентен дом “.

Участниците ще могат да дават своите оферти, свързани с подобряването функционалността на градския превоз, уличното осветяване, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират софтуерно дома. Регистрации и планове ще се одобряват на уеб страницата на плана smartthecity.smartit.bg.

Организатор на състезанието е софтуерната компания SmartIT. Инициираната от тях тематика е една от най-актуалните измежду обществото в международен мащаб и визира директно софтуерното развиване на града, както и модернизирането на домовете.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР