На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени

...
На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени
Коментари Харесай

16 технологични награди бяха връчени в Пловдив

На публична гала в Пловдив за четвърти път бяха раздени премиите за достижения в нововъведенията, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Технологичните Оскари бяха кулминационната точка в първия районен конгрес за Югоизточна Европа на компании от софтуерния бранш и бранша на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. В него присъединяване взеха над 300 водачи от софтуерния бранш, над 30 интернационалните лектори и представители на централната и локалната администрация, с цел да обсъдят бъдещето на промишлеността и дефинират устойчивите бизнес модели в района на Югоизточна Европа.



Наградата за Стартъп на годината завоюва Cargotec Bulgaria. Финландската компания сътвори първия си световен център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа (CBS) в София.

Experian България бе оповестена за най-хубав шеф в софтуерния бранш за 2019 година Наградата бе извоювана за извънредно ръководство на чиновниците. Experian получиха премията и за най-хубав научно-развоен (R&D) център, както и за компания с най-хубава обществено виновна политика, като единствено за последната година в доброволческите начинания са се присъединили над 750 чиновници с повече от 4600 часа непринуден труд. При тях отиде и премията за софтуерна бизнес постройка на 2019 година, за новия офис, в който компанията се нанесе тази година.

Статуетката за най-иновативното работно място на годината бе връчена на Bulpros. Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Cobuilder International за основаването на интегрирана платформа за репозиционирането на всички артикули и решения на компанията.За IT план на 2019 година бе наградена Dreamix за създадения софтуеър за най-бързо разрастващата се и към този момент втората по величина компания в света за полети с частни самолети Vistajet.

Наградата за IT артикул на годината бе присъдена на софтуерната компания Imperia Online за основаването на извънредно сполучливата им играта Kingdoms Online.

Междунардното жури дефинира за победител в категорията нововъведения в бизнес процесите и интервенциите SoftServe България, за създаденото от тях решение Abiliton Metrics Solution, сплотяващо данните от разнообразни източници в една платформа и даващо статистическа и графична информация за всички процеси.

Наградата в категория Център за споделени услуги на 2019 година бе присъдена на Cargill. В центъра работят над 1000 експерти, които на повече от 15 езика ръководят интернационалните бизнес процеси на Cargill и оферират необятно портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност в Европа, Близкия изток и Африка в областта на финансите, превоза и логистиката, стратегическото доставяне и доставки, както и ръководството на човешки запаси.

За Доставчик на аутсорсинг услуги на 2019 година бе оповестена Modis България, поради високата добавена бизнес стойност, която доставя на клиентите си, налагането на положителни практики и подпомагането на устойчивия растеж на целия аутсорсинг бранш у нас.

ScaleFocus сграбчи наградата за софтуерна компания на 2019 година за разработваните артикули в областа на цифровата промяна, разбора на данни и облачните услуги, които доставят на клиенти по целия свят.

Наградата за Най-забележителното съдействие сред образованието и бизнеса през 2019 бе връчена на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас, която отвори порти предходната година. Училището е част от пилотен план, осъществен от община Бургас и е образец за ефикасен модел на дуално образование в страната. Партньори в самодейността са 7 от водещите софтуерни и аутсорсинг компании в страната, а също по този начин и всички браншови организации в бранша.

Бургас получи и втора премия в категорията „ Най-бързо разрастващ се софтуерен град “, която се дефинира посредством гласоподаване от членовете на БАА и БАСКОМ.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР