Стокооборотът между Русия и Китай е скочил с 38,5% за

...
Стокооборотът между Русия и Китай е скочил с 38,5% за
Коментари Харесай

38,5% скочи оборотът на Русия и КНР за 2 мес. преди санкциите, които го „буустват” още

Стокооборотът сред Русия и Китай е скочил с 38,5% за първите два месеца на годината по отношение на януари и февруари предходната година, сочат данните на митническата администрация на КНР.

С налагането на наказания и излизането на огромните западни марки от пазара на най-голямата страна в света, доста от които ще бъдат сменени с китайски, упованията са за същински взрив през март и април, когато пък от своя страна Пекин внезапно качва доставките на съветска пшеница, други зърнени култури, както и на още ред артикули.

За първите 2 месеца на годината търговията на двете страни е достигнала равностойността на $26,43 милиарда, като те от много време я вършат най-вече в своите лични валути.

Русия се оказва една от дребното страни, които имат позитивен баланс, т.е. печелят от обмена с Китай – за двата първи месеца на годината позитивът за Путин е 1,19 млрд.долара. За тях КНР има търговски плюс от $59, 77 от търговията с целия свят, като бележи растеж от 16,5%.

Рекордът е забавен на фона на супер сполучливата за търговията сред двете страни 2021 година, когато тя доближи $148, 8 милиарда, 35, 8% растеж към 2020 година, когато имаше спад от 2, 9% поради Covid-19.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР