Стокхолм пожертва националните интереси на страната си и цивилизационните интереси

...
Стокхолм пожертва националните интереси на страната си и цивилизационните интереси
Коментари Харесай

Как Швеция помага на Русия в борбата срещу Запада

Стокхолм пожертва националните ползи на страната си и цивилизационните ползи на груповия Запад в името на правото на своите жители да се занимават с мракобесие. И главният бенефициент на тази жертва беше Русия.

В Швеция се появи нова национална традиция - оскверняването на Корана. Следващата - и надалеч не последна - акция се организира на 28 юни. На свещения за мюсюлманите празник - Курбан Байрам, край една от джамиите в Стокхолм.

Руски медии пишат, че е била изгорена свещената книга за мюсюлманите. В допълнение към това обаче един деятел ( Салван Момика, който е дошъл от Ирак преди пет години и получил шведско поданство като бежанец) също избърса ботушите си със страниците и също постави парче бекон в книгата. Всъщност сланина, която е неразрешена храна за мюсюлманите.

„ Тази книга би трябвало да бъде неразрешена в целия свят. Това съставлява опасност за демокрацията, етиката, човешките полезности и права, както и правата на дамите “, изясни позицията си той. Забравяйки, че същинската народна власт признава правото на културна диверсификация, етиката допуска правото на религия и правата на индивида (включително на жените) не могат да бъдат нарушавани от обичаи, които този човек взема решение да съблюдава по лична воля.

Проблемът се утежнява от обстоятелството, че Салван Момика изгори Корана освен тъй като искаше, само че и тъй като му беше разрешено да го направи от управляващите в страната. Въпросът е, че още през февруари полицията не разреши на двама жители (частно лице и представител на една от публичните организации) да изгорят Корана пред посолствата на Ирак и Турция.

Тези жители обаче се обърнаха към съда и в средата на юни съдиите постановиха, че тези забрани са противозаконни. Че нарушават правото на себеизразяване. Че човек може да уведоми полицията за акта на палеж и в случай че в същото време съблюдава закона (например възбрана за паленето на открит огън заради вилнеещите в страната пожари), тогава няма защо да го санкционират.

Шведската полиция съобщи, че „ рисковете, произлизащи от изгарянето, не могат, поради настоящото законодателство, да доведат до решение за отвод на правото на изгаряне “. И в тази обстановка позицията на шведското държавно управление, изразена от премиера Улф Кристерсон, е доста елементарна - " това е законно, само че несвоевременно ".

Всъщност историята с разрешението за изгаряне на Корана е едно от отраженията на нова обща западна наклонност - ултралиберализъм. Просто казано, издигането на персоналните свободи на човек (същото право на себеизразяване) до абсолюта и елиминирането на самото схващане на публичния морал.

Отхвърляне на правилото на взаимно почитание и приемливост към вярата на другите хора (все отново за мюсюлманите Коранът не е просто книга, а олицетворение на божественото слово), от главните демократични концепции. И, несъмнено, целта на ултралибералните полезности над такова свещено разбиране като националния интерес - от което Москва към този момент може да се възползва.

Първата съветска изгода към този момент е явна - разрешението за изгаряне на Корана още повече отдалечи Швеция от участието в НАТО. Членство, което беше позиционирано от Запада като грандиозна победа над Владимир Путин, като тип насмешка с съветския водач (те споделят, че Путин започва СВО за Украйна, с цел да предотврати разширението на Алианса, само че в действителност той получи това разширение ).

Турция, която към момента не е утвърдила протокола за присъединение на Швеция заради политически различия със Стокхолм, в този момент счита изгарянето на свещената книга за мюсюлманите като поредна засегнатост. Още повече, че обидата не е от обособен безконтролен деятел, а от шведската страна.

Реджеп Тайип Ердоган към този момент предизвести, че в случай че шведските управляващи не почитат Корана, Анкара няма да ги допусне в НАТО. „ Неприемливо е да се позволяват тези антиислямски дейности под претекст за независимост на словото. Да си затваряме очите за такива отвратителни дейности значи да бъдем съизвършител в тях “, разяснява шефът на турското външно министерство Хакан Фидан във връзка настоящия пожар.

А в този момент приемането на Швеция в НАТО се отсрочва за неопределен срок. Дори турските управляващи и да желаят да ратифицират протокола за присъединение (а те не го правят), озлобеното турско население няма да им разреши да го създадат. А Ердоган постоянно се съобразяваше с мнението на своите гласоподаватели.

И това е единствено част от съветските преимущества. Русия ще получи доста повече бонуси, в случай че спорът премине от турско-шведско на цивилизационно равнище.

Факт е, че актуалният руско-западен спор има доста измерения, доста фронтове. И един от тях е битката за благосклонностите на световния Юг. За това на чия страна в сегашния спор ще бъдат страните от Африка, Азия, Близкия изток и Латинска Америка.

Западът и Русия имат друг метод към тази битка. Съединени американски щати и Европейски Съюз употребяват политиката на моркова и тоягата. Те принуждават световния Юг да се преценява с антируските наказания и в това време се пробват да убедят разрастващите се страни, че точно Русия е повода за всички сегашни международни рецесии. Че точно дейностите на Русия съставляват опасност за международната сигурност. И най-после, че има конфликт на демократични и властнически режими в света, един от които е Москва.

Руските управляващи пък работят доста по-изтънчено – те не се пробват да постановат непознати разкази на Юга, а се пробват да вместят там своите. Москва приказва и за световен развой – само че не просто за войната на демокрациите против автокрациите, а за битката на потиснатите против потисниците. Срещу неоколониализма на Запада. За равнопоставеността на всички страни в новия многополюсен свят. За почитание към народите с друга просвета, за световна диверсификация.

Именно в тази битка Русия към този момент построи своята СВО в Украйна. Именно в тази битка в този момент Москва вгражда шведските дейности, показвайки, че те са единствено доказателство за същия този неоколониализъм. Неуважение, пренебрежение към исляма, което е особено освен за шведите, само че и за цялата арогантна западна просвета. И в това време това безусловно не е особено за съветската.

„ Това е реликва за мюсюлманите, това е реликва за всички останали. Знаем, че в другите страни работят по друг метод, не зачитат религиозните усеща на хората. И също по този начин споделят, че това не е закононарушение ”, разяснява Владимир Путин изгарянето на Корана по време на визитата си в Дербент (където му беше подарен Коранът). А Дмитрий Володин разпореди да се приготви цялостна резолюция на Държавната дума, осъждаща дейностите на Швеция.

Решение, което евентуално ще бъде видяно и оценено с признателност в ислямската част на световния Юг. И морално, и може би даже финансово.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР