Стогодишната инструкторка по йога Тао Поршон-Линч не възнамерява да се

...
Стогодишната инструкторка по йога Тао Поршон-Линч не възнамерява да се
Коментари Харесай

Стогодишна преподавателка по йога не смята да се отказва

Стогодишната инструкторка по йога Тао Поршон-Линч не има намерение да се отхвърля от практиката на йогическите асани и от тяхното преподаване в северно предградие Хартсдейл на Ню Йорк, заяви Асошиейтед прес.

Тао Поршон-Линч, която на 13 август ще навърши 101 години, описа, че почнала да се занимава с йога в родната си Индия, когато била на 7 години. Тя видяла група момчета, които правели асани на плажа и се включила към тях, макар че вуйна й й споделила, че придвижванията не са подобаващи за момиче. На тинейджърска възраст Поршон-Линч станала инструкторка по йога. Тя можела да преподава както физически извършения, по този начин и дихателни. Правилното дишане става нейна задача.

"Белите ви дробове са притиснати. Те не се намират при пъпа, а над него.Всяка заран, когато стана от сън, поглеждам слънцето и си споделям: "Този ден ще бъде най-хубавият ден в живота ми и в действителност става по този начин. Винаги се получава ", споделя Тао.

През 2019 година Поршон-Линч е удостоена с влиятелната премия "Падма Шри " от индийския министър председател Нарендра Моди за изключителни достижения. Въпреки че има ендопротези на тазобедрените стави, тя практикува и спортни танци в студио "Фред Астер " и е взела участие в шоуто "Америка има гений ".

"Вслушайте се в дишането си. Почувствайте своите бели дробове по какъв начин се изпълват с въздух, изпънете ръце към тавана и вкарайте силата. Вдишайте виталния мирис и издишайте мир, " поучава Поршон-Линч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР