Сто и десет души са загинали в индийските щати Бихар

...
Сто и десет души са загинали в индийските щати Бихар
Коментари Харесай

Мълнии убиха 110 души в Индия

Сто и 10 души са починали в индийските щати Бихар и Утар Прадеш през последните два дни от удари на мълнии, оповестиха от Департамента за ръководство на бедствия, съобщи БГНЕС.
По-рано беше обявено, че броят на починалите от мълнии в индийския щат Бихар се е нараснал до 83. От своя страна в щата Утар Прадеш се оповестява, че в четвъртък гръмотевица е умъртвила 24 души, още трима са починали в сряда.
32 души пострадаха от удари на гръмотевица - 20 души бяха ранени в Бихар, 12 - в Утар Прадеш. Всички те са приети в болница с изгаряния.
Премиерът Нарендра Моди изрази съболезнованията си за загубата на живот.
" Пристигна трагична вест за гибелта на няколко души в някои региони на щатите Утар Прадеш и Бихар заради мощни дъждове и мълнии. Правителствата на щатите неотложно дават незабавна помощ ", написа той в Туитър.
Регионалните управляващи оповестиха, че роднините на жертвите ще получат по 400 000 рупии и приканиха хората да останат на закрито колкото е допустимо по-дълго при неприятни метеорологични условия.
Междувременно метеоролозите предвиждат продължителни превалявания в Утар Прадеш. Очаква се гръмотевичните стихии да обиден всички елементи на щата през идващите няколко дни, дружно с " мощни и доста значителни превалявания " в северните региони на границата с Непал, където постоянно се записват наводнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР