Стина Нилсон оцеля при страхотната атака на норвежката Терезе Йохауг

...
Стина Нилсон оцеля при страхотната атака на норвежката Терезе Йохауг
Коментари Харесай

Швеция грабна първа световна титла в женската щафета след голяма битка с Норвегия

Стина Нилсон оцеля при страхотната офанзива на норвежката Терезе Йохауг и донесе на Швеция първа международната купа в историята в щафетата на 4 по 5 км за дами по ски-бягане на шампионата на планетата в Зеефелд (Австрия).

Ебба Андерсон, Фрида Карлсон и Шарлоте Кала са останалите състезателки в щафетата на Швеция, която приключи за 55:21.0 минути.

Олимпийската шампионка в спринта от ПьонгЧанг 2018 Стина Нилсон започва на последния пост с 18.8 секунди преднина и финишира на 3.1 секунди пред Йохауг, която трябваше да се задоволи със сребърното отличие след четири следващи международни трофеи за Норвегия в тази дисциплинираност.

Look how much that win means to the Swedish team!

Stina Nilsson brings home the Cross-Country Relay Gold for Sweden in style! #Seefeld2019 pic.twitter.com/g9HtTIE4zL
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 28 февруари 2019 година Норвегия е олимпийски първенец от ПьонгЧан г2018. В отбора бяха още Хайди Венг, Ингвилд Йостберг и Астрид Якобсен.

На трета позиция приключи тимът на Русия (Юлия Белорукова, Анастасия Седова, Анна Нечаевская, Наталия Непряева), на 2:03.8 минути след победителките.
View this post on Instagram
A post shared by Holmenkollen Skifest & RAW AIR (@holmenkollenskifest) on Feb 28, 2019 at 5:38am PST
Швеция в никакъв случай досега в историята не беше печелила международната купа в щафетата на 4 по 5 км, а за последно скандинавките победиха през 1960 година във формат 3 по 5 км.

Швеция е олимпийски първенец от Сочи 2014, а Кала тогава още веднъж беше част от състава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР