Стимулатор за краставици си направете сами лесно! Това е ефективна

...
Стимулатор за краставици си направете сами лесно! Това е ефективна
Коментари Харесай

Органичен стимулатор за краставиците

Стимулатор за краставици си направете сами елементарно! Това е ефикасна рецепта за натурален тор, който се състои от една съставна част.

Особено потребен е за младите растения. Ще увеличи имунитета им, ще подтиква растежа, ще форсира развиването им и ще улесни приемането на богата годишна продукция.

За да го подготвите, ще ви би трябвало бурен, наименуван врабчови чревца.

Това растение нормално пораства на сенчести, влажни места. Има тънки и нежни стъбла и дребни звездовидни цветове. Може да се откри в зеленчуковата градина до къщата, по влажни равнини и горски пътища.

Полезен е освен за човешкото тяло, само че и за растенията. Съдържа доста скъпи биологично дейни субстанции, доста витамини, като фолиева киселина, витамин В9, който форсира метаболитните процеси на растенията, витамин С, който усъвършенства реколтата и доста минерали като калий, калций, магнезий и фосфор. Но също по този начин съдържа тритерпени, които са доста значими естествени регулатори за растежа и развиването на растенията.

След отнасяне растенията освен се развиват по-добре, само че и усъвършенстват имунитета си против стресови фактори. Те са по-способни да устоят на заболявания и вредители.

За да извлечете всички хранителни субстанции от този бурен наберете към една връзка от него и го залейте с 1 литър топла вода.

След това разтрийте добре тревата с ръце. Трябва да получите зелен разтвор като този.

Вижте още: Кои торове обича мушкатото?

Прецедете и с получения стимулатор за краставици напръскайте листата на растенията.

Може да се употребява на всеки стадий от вегетационния интервал, един път на всеки 7-10 дни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР