Стилиян Костов е един от най-успешните български професионални боксьори през

...
Стилиян Костов е един от най-успешните български професионални боксьори през
Коментари Харесай

Стилиян Костов: Ще набия лошо Йосиф Панов

Стилиян Костов е един от най-успешните български професионални боксьори през последните 10 години. Той е печелил купата на България в междинна категория и славянската купа в суперполусредна категория. 32-годишният деец от Разград има 21 победи (16 с нокаут) и 8 загуби.
Преди броени дни Костов получи непосредствено предизвикателство за мач от Йосиф Панов - Пепелянката (12 победи, 6 с нокаут и 3 загуби). Кога и дали ще се състои този конфликт, ето отговорът на Стилиян Костов.

- Г-н Костов, по какъв начин ще отговорите на хвърлената ръкавица от Йосиф Панов?
- Ще се веселя да има подобен мач. Този конфликт ще се състои. Ще стартира подготовка в средата на август. Когато съм подготвен, всички ще схванат. Имам си цели. Строя къща. Синът ми е с мен и не мога да се сготвям пълноценно. Не е значимо по кое време единствено Панов ще е квалифициран. Трябва да сме и двамата, с цел да има мач. Съжалявам момчето, тъй като ще го набия неприятно поради болните упоритости на неговия управител.
- Кога би могъл да се състои вашият мач за купата на България?
- Края на годината или началото на идната. Имам много дуели по 10 рунда. Знам какво е една подготовка. Панов няма къде да отиде. Ако се наложи, ще отида в неговата зала, където тренира. Какво значение има дали ще се бием пред камери или не? Дали ще има аудитория или не? Явно момчето има нещо против мен без да ме познава. Ще си го получи, щом нещо съм му направил. Все отново става въпрос за бокс.
- Какво е мнението ви за Йосиф Панов като противник?
- Дано да изкара 10 рунда. Не съм сигурен дали е правил шест рунда. Ще бъде криеница. Ще има да бяга, с цел да не го стигам.
- Имате много добър актив на победи с нокаут. Ще търсите ли прибързано завършек на мача?
- Ако пристигна, ще има нокаут. Заради мениджъра на Панов, който има заболели упоритости по отношение на мен, ще играем от началото до края на дуела.
- Вашият финален мач е през септември 2017-а. Каква е повода за тази дълга пауза?
- Спукаха ми тъпанчето във втория рунд по време на срещата. Съдията спря дуела в четвъртия рунд. Приоритетите ми са разнообразни. Имам личен клуб. Градя състезатели. Не мога да оставя момчетата. Работя и към този момент съм на 32. На Йосиф Панов му готвят, а аз се грижа за семейство. Малко са по-различни нещата, само че ще бъде набит. Така може да запишеш. Нямам треньор. Готвя се самичък, само че в този момент ще помоля за помощ някой. Плащам си за спаринг сътрудници. На Панов подготовката му не коства нищо. За да стигна до това равнище в професионалния бокс, съм вложил 50 000 лева Никой нищо не знае за мен, тъй като не съм желал да има публичност.
- Има ли млади гении в Разград, които да развивате като треньор?
- Сам направих залата в града. Дори имам още едно помещение да построявам. Намират се момчета. Миналата година направих един първенец при дилетантите в лицето на Марин Йорданов. Изкарал съм като управител много боксьори да се бият в чужбина. Станислав Ненков го изведох до купата на България за експерти. Дори направи една отбрана. www.bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР