Стихията в Карловско продължава да вилнее. В пет села в

...
Стихията в Карловско продължава да вилнее. В пет села в
Коментари Харесай

Стихията отнесе няколко моста, Стряма заплашва да залее пътя Пловдив-Карлово

Стихията в Карловско продължава да вилнее. В пет села в община Карлово беше оповестено отчасти бедствено състояние поради проливните дъждове. Има разрушени мостове, само че няма потърпевши хора, а 20 души от село Богдан бяха евакуирани с хеликоптер на военните " Кугър ". Екип на Българска национална телевизия също е блокиран в селото. Разрушени са къщи, мебелировка и животни останаха под вода.

Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и Татлъдере, заяви служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който е в района. Шишков означи, че от Агенция " Пътна инфарструктура " е била изпратена техника, само че към този момент има по-сериозна техника от армията, оповестява Българска телеграфна агенция. Той посочи, че мостовете са от общинската инфраструктура и добави, че от ведомството са в непрестанен контакт с кметовете.

" Утре най-късно до края на деня ще бъде разчистен проходът Беклемето, ще се работи до момента в който е ярко, няма да рискуваме през нощта поради комплицираната конюнктура ", сподели още министър Шишков.

На място в Каравелово остават регионалният шеф Ангел Стоев, основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и представители на Националната следствена работа.

Основните улици на с. Войнягово, които са наоколо до коритото на Стряма също са залети от придошлата вода. Хората вършат насипи с чували пясък пред домовете си, защото пътните шахти не могат да поемат водата.

Река Стряма е на път да залее и пътят Пловдив-Карлово при град Баня - тъкмо там равнището й се увеличи обезпокоително. Наводнени са околните до реката къщи.

 Снимка: БТА

Експерти на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " сега обхождат територии към река Стряма. Дирекцията следи равнищата на реките в Източнобеломорския регион, както посредством системите за ранно предизвестие, по този начин и посредством контакт с Националния институт по метеорология и хидрология. На други места в Източнобеломорския регион няма данни за наводнения в резултат на придошли води от реки. По данни от системата за ранно предизвестие за водосбора на реките Марица и Тунджа равнищата на реките (с изключение на река Стряма) са под праговете за паника, като не се чака да бъдат достигнати и след преваляванията през идните дни.

 Снимка: БТА

Два незабавни медицински екипа от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) Пловдив са изпратени в Карлово, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. При нужда екипите ще оказват неотложна помощ на евакуираните поданици в засегнатите от проливните дъждове и наводнени обитаеми места в Карловско. С новите попълнения мобилните екипи в региона се удвояват, показват от министерството.

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Медижиев също е в непрекъснат контакт със служебния министър на защитата Димитър Стоянов и при потребност здравната помощ в засегнатите региони ще бъде в допълнение подсилена.

 Снимка: БТА

В пет села в община Карлово е оповестено отчасти бедствено състояние поради проливните дъждове. Няма потърпевши хора, 20 души са евакуирани с хеликоптер. Разрушени са къщи.

Продължава и работата на спешни екипи на Столична община в наводненото село Каравелово, води ги шефът на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров. С помощта на две лодки екипите са достигнали до мъчно налични места. Три екипа в продължение на два часа търсят блокирани от придошлите води хора в обитаемото място. Евакуирани са 12 души от карловското село, сред тях майка и бебе. Изведена е и стара неподвижна жена от наводнена къща.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР