Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно

...
Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно
Коментари Харесай

„Как Гълъб Донев прави бюджет перо по перо“. Кабинетът окончателно отказа да внесе нов бюджет



„ Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно държавно управление – по какъв начин Гълъб Донев прави бюджет перо по перо “. С тези думи служебният министър-председател Гълъб Донев стартира днешното изключително съвещание на служебния кабинет, отдадено на удължаването на бюджета от тази година за идната. Служебната власт има намерение да внесе удължение за гласоподаване от депутатите, вместо план на бюджет за 2023 година, каквото е законовото ѝ обвързване.

По-рано през днешния ден законът за удължение на бюджета от тази година за идната не получи утвърждение от Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС).

„ Налага се да внесем дефинитивна изясненост за позицията на служебното държавно управление по въпроса за бюджета за 2023 година “, сподели още той. „ Колегите от Министерството на финансите “ създадоха няколко сюжета, в това число разновидности за повсеместен бюджет за идната 2023 година. Правителството се спря на така наречен удължителен закон за бюджета. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната “, разясни той.

„ Служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики “, уточни още той, изцяло пренебрегвайки обстоятелството, че възможното удължение ще се гласоподава от същите тези депутати, които съгласно него евентуално не биха обезпечили болшинство за нов бюджет.

Междувременно от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия приканиха кабинетът да внесе план на бюджет – освен тъй като това е негово законово обвързване, а не опция, вид или алтернатива, а тъй като бюджетът има потребност да дава отговор на действителностите.

„ Любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден ултимативно желаят от нас това, което ни забраняваха единствено преди три месеца “, сподели още той. По думите му от видяното в близкото минало възможен спор за нов бюджет, може да се трансформира в „ предизборно наддаване “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР