Стефанос Циципас заяви, че е много доволен от днешното си

...
Стефанос Циципас заяви, че е много доволен от днешното си
Коментари Харесай

Циципас: Днес видях Мъри на корта и бях изумен


Стефанос Циципас съобщи, че е доста удовлетворен от днешното си показване против Талон Грийкспор. Гъркът бе съществено усложнен във втория сет, само че все пак записа трета поредна чиста победа на Australian Open. На конференцията след дуела той съобщи, че съгласно него точно втората част е била повратният миг в дуела, като също по този начин разяснява епичната борба сред Анди Мъри и Танаси Кокинакис.

„ Бих споделил, че това беше първия ми в действителност сложен мач в шампионата. Срещу себе си имах състезател, който се показва доста добре в последно време. Знаех, че ми следва съществено предизвикателство. Вторият сет беше доста сложен и не знаех по какъв начин ще съумея да се оправя, само че в тайбрека открих метод. Просто бях толерантен и изчаквах опциите си. Мисля, че вторият сет беше най-важният миг в мача най-много от психическа позиция, защото по-късно влязох с огромно самочувствие в третия. Като цяло съм доста удовлетворен от представянето си през днешния ден “ – сподели трикратният полуфиналист в шампионата.

„ Готов съм за всяко предизвикателство. Ако искаш да си най-хубавия, би трябвало да победиш най-хубавите. Понякога тенисът е изцяло непредсказуем, само че това е част от играта. Никога не си изцяло сигурен какво да очакваш, изключително на шампионатите от Големия шлем. От другата страна на мрежата има състезател, който е също толкоз стимулиран. Спринтьорите да вземем за пример знаят, че след няколко секунди надпреварата им ще е свършило, само че при нас не е по този начин. Мачовете ни могат да продължат както 15 минути, по този начин и 5 часа. Както споделих, тенисът е непредсказуем и това е една от главните аргументи да е толкоз забавен “ – добави международният №4.

Циципас разяснява и обстоятелството, че вчерашният мач сред Анди Мъри и Танаси Кокинакис завърши малко след 04:00 ч. локално време. Британецът изрази възмущението си по време на почивката преди последния сет, а след дуела същото направиха доста почитатели и специалисти.

„ На Анди несъмнено не му е било прелестно, това е несъмнено. Днес преди мача ми го видях на корта и бях учуден. Помислих си „ Какво прави тук? Би трябвало да е в леглото “. Ситуацията от време на време е такава и би трябвало да се приспособяваме. Какво можем да създадем? Бих споделил, че мачът стартира в рационален час, както беше по график. Всички следваха разпоредбите. Това което последва, беше нещо необикновено. Такива мачове за вълшебни за всички, с изключение на за играча, който губи “.

Циципас разяснява и идния си дуел с Яник Синер на осминафинала. Това ще бъде втори мач посред им на Australian Open, откакто предходната година гръцкият тенисист се наложи с 6-3, 6-4, 6-2 на четвъртфиналите.

„ Пазя положителни мемоари от предходната година. Сигурен съм, че този път Яник ще е доста по-добре квалифициран, само че аз също ще дам всичко от себе си. Надявам се, че ще съумея още веднъж да се показва на високо равнище, защото миналогодишния ни мач тук беше много по-оспорван, в сравнение с демонстрира резултатът. От чисто физическа позиция обаче в този момент съм в доста по-добра форма спрямо този интервал от предходната година и по тази причина съм оптимист “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР