Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година на полуфинал

...
Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година на полуфинал
Коментари Харесай

Циципас отново е полуфиналист в Австралия

Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година на полуфинал на Откритото състезание на Австралия - и за общо четвърти път в Мелбърн.

Поставеният под номер 3 в схемата грък се наложи с 6:3, 7:6(2), 6:4 над чеха Иржи Лехечка в четвъртфиналите.

Досега обаче той в никакъв случай не е успявал да стигне до финала, а негов противник на полуфинал в петък ще бъде олимпийският вицешампион Карен Хачанов.

Руснакът се оправи със Себастиан Корда (САЩ) - 7:6(5), 6:3, 3:0 и отричане на американеца поради травма.

Циципас стигна единствено до пет точки за пробив в целия мач, като съумя да осъществя две. Първите четири от тях бяха още във втория гейм на мача и реализирането на последната от тях разреши на гръка да поведе безапелационно, което му обезпечи и спечелването на първия сет.

Вторият брейкбол пристигна в оказалия се финален гейм в мача, като с него Циципас затвори дуела за 2 часа и 19 минути.

Най-равностоен бе вторият сет, който бе и основен. В него 21-годишният Лехечка водеше играта, само че по този начин и не съумя да запише пробив, макар многото благоприятни условия. Чехът пропиля пет брейкбола, а в тайбрека бе пречупен, като взе единствено две точки.

Лехечка имаше още три брейкбола в третия сет, само че пропусна и тези благоприятни условия, като в тях най-силно си пролича, че за пръв път играе на четвъртфинал на шампионат от Големия шлем.

Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета купа от Откритото състезание на Австралия - тя се класира за полуфиналите с безапелационно показване.

Десет години след последния си успех в Мелбърн, представителката на Беларус надигра с 6:4, 6:1 поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула от Съединени американски щати.

33-годишната Азаренка, номер 24 в схемата, сподели тенис от най-силните си години и не остави никакви шансове на Пегула, която бе в серия от осем следващи извоювани мача без изгубен сет от началото на годината.

На полуфинал Азаренка ще играе с казахстанката Елена Рибакина, която по-рано през днешния ден победи също в два сета Елена Остапенко от Латвия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР