Стефанос Циципас се класира за третия си пореден и общо

...
Стефанос Циципас се класира за третия си пореден и общо
Коментари Харесай

Циципас мина през Лехечка за трети пореден 1/2-финал на Australian Open

Стефанос Циципас се класира за третия си следващ и общо четвърти полуфинал в последните пет години на Australian Open, откакто надигра Иржи Лехечка в три сета – 6-3, 7-6 (2), 6-4, за към два часа и 20 минути игра.

Първата ракета на Гърция потегли решително в дуела с непоставения чех, който дебютира на тази фаза в шампионат от Големия шлем, правейки пробив в дебютния сервис гейм на съперника. До края на откриващия сет той нямаше усложнения и по този начин поведе в резултата. Втората част бе надалеч по-равностойна, като Лехечка имаше пет точки за пробив в четвъртия гейм, само че Циципас се измъкна. Съдбата на сета бе решена в тайбрек, където гъркът бе по-солиден и след няколко уинъра се приближи до място в последните четири.

4th semifinal awaits! will play Karen Khachanov for a spot in the men's singles final. • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)
В седмия гейм на третия сет Лехечка имаше три следващи точки за пробив, които още веднъж не съумя да оползотвори. След това той се пропука на лично подаване в десетия гейм, с което бе комплициран и завършек на срещата. Разликата в мача пристигна при точките за пробив – Циципас отрази и осемте шанса за пробив пред противника. Той направи два уинъра по-малко от Лехечка, само че и чехът направи четири непредизвикани неточности повече от гърка.

В спор за място на финала Циципас ще играе с Карен Хачанов – руснакът по-рано отхвърли Себастиан Корда, който приключи прибързано присъединяване си в третия сет на мача поради контузия на китката.

Циципас ще се бори за първи край в Австралия, откакто при предходните си три полуфинала непроменяемо допускаше загуби. Гъркът има пет мача с Хачанов, като е спечелил и петте конфликта с руснака – те обаче в никакъв случай не са играли на полуфинал, а и не са се срещали в шампионатите от Големия шлем.

" Това беше най-хубавото ми показване в шампионата. Чувствах се много друго от други мачове. Но това е и най-трудната ми трисетова победа, откогато играя в Австралия. Лехечка игра съвършено и му искам всичко най-хубаво в бъдеще. Ударите му от главната линия бяха доста тежки, само че се оправих. Знаех, че решителният миг е в тайбрека на втория сет, тъй като той можеше да се върне в игра. В третия сет също се измъкнах с помощта на опита и на спартанския дух. Австралия е доста хубава страна. Някои от най-хубавите ми другари живеят тук. Хората тук са доста гостоприемни. За мен Откритото състезание на Австралия е домашният шампионат, тъй като усещам доста обич тук. Мечтая да печеля купата в Мелбърн и да даря част от парите за създаване на учебно заведение в щата Виктория ", сподели Циципас след края на мача.

" That's what Australia means to me. " admits he would love to win the and build a school in Victoria with the prize money.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР