Стефанос Циципас правеше разочароващ сезон по собствените си стандарти, но

...
Стефанос Циципас правеше разочароващ сезон по собствените си стандарти, но
Коментари Харесай

Имаме нов стар шампион: Циципас надделя над Фокина и отново триумфира в Монако!

Стефанос Циципас правеше разочароващ сезон по личните си стандарти, само че още веднъж откри оптималната си форма, когато пристигна ред на клей конкуренциите. Световният номер пет доминираше над противниците си през цялата седмица в Монте Карло и финалната среща не направи изключение, защото в нея още веднъж показва безукорен тенис и не остави шансове на Алехандро Давидович Фокина - 6:3 7:6(3). 22-годишният тенисист доближи сензационно до дебютния си дуел за купа на равнище ATP, откакто по пътя си към него в профил международния номер едно Новак Джокович и нашия Григор Димитров, единствено че балканецът го надигра по всички индикатори и отбрани трофея си от сериите " Мастърс " в Княжеството.

Сблъсъкът за купата стартира значително ненадейно, откакто Фокина пръв направи пробив, само че Циципас бързо увеличи нивото си на игра и поведе с 3:2. Испанецът завоюва идващото си подаване, с цел да възвърне паритета в резултата, но там някъде нещата започнаха да се развиват напълно в посоката на миналогодишния първенец. Гъркът методично изграждаше своите печеливши комбинации, до момента в който непоставеният играч излишно се опитваше да нападна несъответствуващи за задачата топки и правеше голямо количество неточности, което прати първата част в актива на любимеца.

Серията на третия подложен продължи с цялостна мощ във втория сет и той незабавно осъществя ранен брейк. Този път обаче функциите се обърнаха, като ибериецът беше този, който усъвършенства играта си с течение на времето и обърна нещата в своя изгода. Стигна се до 4:4 гейма и изглеждаше, че точно по-нискоранкираният състезател има известно преимущество, само че тогава Циципас направи няколко превъзходни удара и доближи до две следващи точки за пробив. Те бяха доста бързо отразени, единствено че гъркът си отвори нов късмет и го осъществя посредством великолепен форхенд по диагонала.

Това надалеч не беше всичко в дуела, тъй като Фокина черпеше съществено ентусиазъм от трибуните и организира няколко чудесни акции към мрежата, повеждайки още веднъж при 6:5. В последна сметка всичко се реши в тайбрек, където защитаващият първенец имаше голямо превъзходство през цялото време и наложи неосъществим интензитет за испанеца, като напълно скоро можеше да постави ръцете си върху своята втора поредна купа от Мастърса в Монте Карло.

BACK-TO-BACK MONTE CARLO CHAMPION
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР